Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Μεταβατικός πρόεδρος της Αιγύπτου ο Αντλί Μανσούρ
Ο πρόεδρος του αιγυπτιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου Άντλι Μανσούρ ορκίσθηκε σήμερα προσωρινός πρόεδρος της Αιγύπτου, μια ημέρα αφού ο στρατός ανέτρεψε τον ισλαμιστή Μοχάμεντ Μόρσι από τη θέση του αρχηγού του κράτους έπειτα από μια εβδομάδα μαζικών λαϊκών διαδηλώσεων."Ορκίζομαι να διαφυλάξω το σύστημα της Δημοκρατίας, να σέβομαι το Σύνταγμα και το νόμο και να προστατεύω τα συμφέροντα του λαού", δήλωσε ο Μανσούρ, ο οποίος ορίσθηκε από τις ένοπλες δυνάμεις ως αντικαταστάτης του Μοχάμεντ Μόρσι στη διάρκεια μιας σύντομης τελετής στην έδρα του Συνταγματικού Δικαστηρίου.Ο Μανσούρ δήλωσε ακόμη πως σχεδιάζει να διεξαγάγει νέες εκλογές, αλλά δεν διευκρίνισε πότε. Πρόσθεσε πως η Αίγυπτος "διόρθωσε το δρόμο της ένδοξης επανάστασής της" μέσω των μαζικών διαμαρτυριών με αίτημα την παραίτηση του Μόρσι, οι οποίες σφράγισαν τελικά την τύχη του.ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Μεταβατικός πρόεδρος της Αιγύπτου ο Αντλί Μανσούρ

Ο πρόεδρος του αιγυπτιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου Άντλι Μανσούρ ορκίσθηκε σήμερα προσωρινός πρόεδρος της Αιγύπτου, μια ημέρα αφού ο στρατός ανέτρεψε τον ισλαμιστή Μοχάμεντ Μόρσι από τη θέση του αρχηγού του κράτους έπειτα από μια εβδομάδα μαζικών λαϊκών διαδηλώσεων.

«Ορκίζομαι να διαφυλάξω το σύστημα της Δημοκρατίας, να σέβομαι το Σύνταγμα και το νόμο και να προστατεύω τα συμφέροντα του λαού», δήλωσε ο Μανσούρ, ο οποίος ορίσθηκε από τις ένοπλες δυνάμεις ως αντικαταστάτης του Μοχάμεντ Μόρσι στη διάρκεια μιας σύντομης τελετής στην έδρα του Συνταγματικού Δικαστηρίου.

Ο Μανσούρ δήλωσε ακόμη πως σχεδιάζει να διεξαγάγει νέες εκλογές, αλλά δεν διευκρίνισε πότε. Πρόσθεσε πως η Αίγυπτος «διόρθωσε το δρόμο της ένδοξης επανάστασής της» μέσω των μαζικών διαμαρτυριών με αίτημα την παραίτηση του Μόρσι, οι οποίες σφράγισαν τελικά την τύχη του.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X