Κρίσιμη αλλά σταθερή η κατάσταση του Μαντέλα

Ο πρώην Πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Νέλσον Μαντέλα, ο οποίος νοσηλεύεται από τις 8 Ιουνίου στην Πρετόρια, εξακολουθεί να βρίσκεται σε “κρίσιμη, αλλά σταθερή” κατάσταση, ανακοινωσε σήμερα η προεδρία. Εδώ και μία εβδομάδα, το δελτίο υγείας του ήρωα του αγώνα κατά του απαρτχάιντ δεν έχει μεταβληθεί.

“Ο πρώην πρόεδρος παραμένει σε κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση. Ο πρόεδρος Ζούμα ευχαρίστησε το έθνος και τη διεθνή κοινότητα για τη συνεχή υποστήριξή τους”, αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε έπειτα από μια επίσκεψη του προέδρου Τζέικομπ Ζούμα στον προκάτοχό του.

“Ο Μαντίμπα δέχεται τις καλύτερες δυνατές ιατρικές φροντίδες από μια διεπιστημονική ομάδα επαγγελματιών της υγείας που βρίσκεται όλη μέρα στο προσκέφαλό του”, δήλωσε ο Ζούμα αποκαλώντας τον πρώην πρόεδρο με το όνομα που έχει στη φυλή του και το οποίο χρησιμοποιούν γι’ αυτόν οι περισσότεροι Νοτιοαφρικανοί.

Η Γκράσα Μασέλ, η σύζυγος του Μαντέλα, είχε νωρίτερα διαβεβαιώσει πως ο ήρωας της Νότιας Αφρικής δεν υποφέρει. “Πάνε τώρα περίπου 25 ημέρες που είμαστε στο νοσοκομείο. Παρόλο που ο Μαντίμπα δεν ήταν πάντα καλά, δεν υπέφερε ποτέ”, δήλωσε προς δημοσιογράφους στο περιθώριο μιας συνέντευξης Τύπου του Ιδρύματος Μαντέλα στο Γιοχάνεσμπουργκ.

Σχετικά άρθρα