Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Πατριάρχης Αλεξανδρείας: Ώρα προσευχής για όλους
Την αγωνία του για τις δύσκολες στιγμές που βιώνει η Αίγυπτος εκφράζει ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος σε αποκλειστική δήλωσή του στο Real.gr, ενώ παράλληλα στέλνει προς πάσα κατεύθυνση μήνυμα ελπίδας για το μέλλον της ορθόδοξης Εκκλησίας, αλλά και του ελληνισμού της Αιγύπτου. Ο κ. Θεόδωρος, αμέσως μετά το ανακοινωθέν του αιγυπτιακού στρατού για την αποπομπή του προέδρου Μόρσι, σε γραπτή του δήλωση απευθύνει έκκληση για ομόνοια στο εσωτερικό της αιγυπτιακής κοινωνίας.Παράλληλα, υπογραμμίζει τη χαλύβδινη θέληση του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας να παραμείνει ακοίμητος φάρος της ορθοδοξίας στην Αίγυπτο, όπως το πράττει κατά τη μακραίωνη ιστορία του, ενώ ζητά τη νοερή παρουσία όλων των Ελλήνων στο πλευρό της ορθόδοξης Εκκλησίας και του ελληνισμού της Αιγύπτου.Η δήλωση του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρου Β στο Real.gr έχει ως εξής:"Η Αίγυπτος βρίσκεται για μια ακόμη φορά στη νεότερη ιστορία της εν μέσω έντονων κλυδωνισμών και καταιγιστικών πολιτικών εξελίξεων. Η αιγυπτιακή κοινωνία δοκιμάζεται με την ομόνοια να αποτελεί ζητούμενο και την συνύπαρξη να συνιστά το αντίδοτο στον διχασμό.Το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, από την αρχέγονη ιστορική του κοιτίδα, διέρχεται για μια ακόμη φορά τις μυλόπετρες του χρόνου με συνείδηση της ιστορίας του και της ευθύνης του. Με χαλύβδινη θέληση στεκόμαστε φρυκτωροί της φλόγας της Ορθοδοξίας στη θεοβάδιστη χώρα του Νείλου, παρά το κρίσιμο και το έκτακτο των καιρών. Η διά της προσευχής νοερή παρουσία όλων στο πλευρό μας στερεώνει το φρόνημά μας

Πατριάρχης Αλεξανδρείας: Ώρα προσευχής για όλους

Την αγωνία του για τις δύσκολες στιγμές που βιώνει η Αίγυπτος εκφράζει ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος σε αποκλειστική δήλωσή του στο Real.gr, ενώ παράλληλα στέλνει προς πάσα κατεύθυνση μήνυμα ελπίδας για το μέλλον της ορθόδοξης Εκκλησίας, αλλά και του ελληνισμού της Αιγύπτου.

Ο κ. Θεόδωρος, αμέσως μετά το ανακοινωθέν του αιγυπτιακού στρατού για την αποπομπή του προέδρου Μόρσι, σε γραπτή του δήλωση απευθύνει έκκληση για ομόνοια στο εσωτερικό της αιγυπτιακής κοινωνίας.

Παράλληλα, υπογραμμίζει τη χαλύβδινη θέληση του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας να παραμείνει ακοίμητος φάρος της ορθοδοξίας στην Αίγυπτο, όπως το πράττει κατά τη μακραίωνη ιστορία του, ενώ ζητά τη νοερή παρουσία όλων των Ελλήνων στο πλευρό της ορθόδοξης Εκκλησίας και του ελληνισμού της Αιγύπτου.

Η δήλωση του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρου Β’ στο Real.gr έχει ως εξής:

"Η Αίγυπτος βρίσκεται για μια ακόμη φορά στη νεότερη ιστορία της εν μέσω έντονων κλυδωνισμών και καταιγιστικών πολιτικών εξελίξεων. Η αιγυπτιακή κοινωνία δοκιμάζεται με την ομόνοια να αποτελεί ζητούμενο και την συνύπαρξη να συνιστά το αντίδοτο στον διχασμό.

Το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, από την αρχέγονη ιστορική του κοιτίδα, διέρχεται για μια ακόμη φορά τις μυλόπετρες του χρόνου με συνείδηση της ιστορίας του και της ευθύνης του. Με χαλύβδινη θέληση στεκόμαστε φρυκτωροί της φλόγας της Ορθοδοξίας στη θεοβάδιστη χώρα του Νείλου, παρά το κρίσιμο και το έκτακτο των καιρών. Η διά της προσευχής νοερή παρουσία όλων στο πλευρό μας στερεώνει το φρόνημά μας

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

X