«Καθοριστικό βήμα μεγάλης πολιτικής σημασίας»

Καθοριστικό βήμα μεγάλης πολιτικής σημασίας χαρακτήρισε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, με δήλωσή του, την ψήφιση, από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και μάλιστα με μεγάλη πλειοψηφία, την έκθεση της αντιπροέδρου της ‘Αννυς Ποδηματά για την επιβολή φόρου επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών.

Το θέμα αυτό το είχε επεξεργαστεί αρμόδια Επιτροπή της Διεθνούς και το είχε θέσει ο κ. Παπανδρέου στα κοινοτικά όργανα, κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργικής του θητείας και η κ. Ποδηματά το έθεσε στην Ευρωβουλή.

Όπως τόνισε ο κ. Παπανδρέου η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί προς δύο κατευθύνσεις: “Πρώτον, προς τις ηγεσίες των χωρών της Ευρώπης, ώστε το ταχύτερο δυνατόν να ληφθεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο η τελική απόφαση για την άμεση εφαρμογή του μέτρου σε πρώτη φάση στα 11 κράτη – μέλη της ΕΕ, τα οποία το έχουν αποδεχτεί και ελπίζουμε σύντομα από το σύνολο των κρατών – μελών της ΕΕ.

Δεύτερον, προς τις πέραν της ΕΕ ηγεσίες, μεταξύ των οποίων το G20, προκειμένου να υιοθετηθεί η εφαρμογή του μέτρου σε διεθνές επίπεδο

Σχετικά άρθρα