Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Φροντίζουν για τα αδέσποτα ζώα
Πρωτοβουλίες για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων ανέλαβε ο Δήμος Πέλλας στο πλαίσιο εφαρμογής του σχετικού νομοθετικού πλαισίου.Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες, τον τελευταίο χρόνο έγιναν αντιλυσσικοί εμβολιασμοί, στειρώσεις, αποπαρασιτώσεις και τοποθετήσεις ηλεκτρονικών τσιπ σε 250 αδέσποτα ζώα ενώ αντιμετωπίστηκαν πάνω από 80 περιστατικά ασθένειας ή ατυχήματος. Έγιναν, επίσης, 36 υιοθεσίες και δημιουργήθηκε δίκτυο πολιτών που συμβάλλουν καθημερινά στη διαχείριση των αδέσποτων σε συνεργασία με το Σύλλογο Ζωόφιλων Γιαννιτσών.Επιπλέον, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό πρακτορείο, συγκροτήθηκε πενταμελής επιτροπή για την παρακολούθηση και εφαρμογή του σχετικού προγράμματος, έχουν συναφθεί συμβάσεις με τρεις ιδιώτες κτηνιάτρους και δημιουργείται πρόταση για την ίδρυση και λειτουργία δημοτικού ιατρείου και καταφυγίου μικρών ζώων.

Φροντίζουν για τα αδέσποτα ζώα

Πρωτοβουλίες για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων ανέλαβε ο Δήμος Πέλλας στο πλαίσιο εφαρμογής του σχετικού νομοθετικού πλαισίου.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες, τον τελευταίο χρόνο έγιναν αντιλυσσικοί εμβολιασμοί, στειρώσεις, αποπαρασιτώσεις και τοποθετήσεις ηλεκτρονικών τσιπ σε 250 αδέσποτα ζώα ενώ αντιμετωπίστηκαν πάνω από 80 περιστατικά ασθένειας ή ατυχήματος. Έγιναν, επίσης, 36 υιοθεσίες και δημιουργήθηκε δίκτυο πολιτών που συμβάλλουν καθημερινά στη διαχείριση των αδέσποτων σε συνεργασία με το Σύλλογο Ζωόφιλων Γιαννιτσών.

Επιπλέον, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό πρακτορείο, συγκροτήθηκε πενταμελής επιτροπή για την παρακολούθηση και εφαρμογή του σχετικού προγράμματος, έχουν συναφθεί συμβάσεις με τρεις ιδιώτες κτηνιάτρους και δημιουργείται πρόταση για την ίδρυση και λειτουργία δημοτικού ιατρείου και καταφυγίου μικρών ζώων.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X