Σλοβενία: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα παράνομης διακίνησης μεταναστών

Η αστυνομία της Σλοβενίας σε συνεργασία με τις αστυνομικές υπηρεσίες των γειτονικών χωρών εξάρθρωσε οργανωμένο κύκλωμα παράνομης διακίνησης μεταναστών προς χώρες της δυτικής Ευρώπης.

Μετά από πολύμηνη παρακολούθηση του δικτύου σε συνεργασία με τις αστυνομικές υπηρεσίες της Αυστρίας, της Ουγγαρίας, της Κροατίας και της Ιταλίας η αστυνομία έκανε στην αρχή της εβδομάδας έφοδο σε διαμερίσματα στη Σλοβενία συνέλαβε τους τρεις επικεφαλής του κυκλώματος, έναν 23χρονο Αφγανό, έναν 32χρονο Σλοβένο και ένα 31χρονο υπήκοο Βοσνίας.

Σύμφωνα με τη διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών της Λιουμπλιάνας εκτός από τους τρεις συλληφθέντες άλλα 11 άτομα αντιμετωπίζουν κατηγορίες για παράνομη εμπορία ανθρώπων, λαθρεμπόριο ναρκωτικών και παράνομη κατοχή και πώληση όπλων και εκρηκτικών.

Το δίκτυο είχε διασυνδέσεις με διακινητές από την Ουγγαρία και την Κροατία και προωθούσε παράνομους μετανάστες στην Ιταλία, στην Αυστρία και στη Γερμανία.

Σύμφωνα με την αστυνομία έως και 33 λαθρομετανάστες κάθε φορά μεταφέρονταν με μικρό φορτηγό υπό απάνθρωπες και επικίνδυνες συνθήκες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα