«Ο Ίκαρος εξυψώθηκε με την πτώση του»

“Ο Ίκαρος εξυψώθηκε με την πτώση του”. Αυτό είναι το μήνυμα των φετινών Υακινθείων, που θα πραγματοποιηθούν στα ορεινά Ανώγεια στο Ρέθυμνο, από την Πέμπτη 25 Ιουλίου έως και την Κυριακή 28 Ιουλίου.

Ήδη, με τη λειτουργία που τελέστηκε στην εκκλησία του Αγίου Υακίνθου, στον Ψηλορείτη, σήμανε παράλληλα με την καμπάνα και η αντίστροφη μέτρηση για τις φετινές εκδηλώσεις για τον πλέον διαδεδομένο θεσμό της αγάπης, του τραγουδιού, της ανθρώπινης συνάντησης και επαφής, που πραγματοποιείται τα τελευταία 15 χρόνια στον Ψηλορείτη.

Το πρόγραμμα των φετινών Υακινθείων είναι αφιερωμένο στον σύγχρονο Ίκαρο Κανέλλο Κανελλόπουλο, που πέταξε από Κρήτη για Σαντορίνη, με πτητική μηχανή ποδήλατο, χρησιμοποιώντας τη μυική του δύναμη δικαιώνοντας έτσι την αρχή και άποψη του Ίκαρου.

Οι εκδηλώσεις των φετινών Υακινθείων, αφορούν σε ανοιχτές συζητήσεις, συναυλίες, παρουσίαση του τρίτομου έργου “Ιδαίο Άντρο, Ιερό και Μαντείο”, του Γιάννη Σακελλαράκη και της Έφης Σακελλαράκη -Σαπουνά, βραδιά φλαμένκο, κρητικές στιγμές με τραγούδια, ποίηση και χορούς, αλλά και μοίρασμα των μουσικών εμπειριών της παρέας του Υακίνθου, των 4 νέων Ανωγειανών που ενώνουν την κοινή τους αγάπη και αισθητική για τη μουσική και το στίχο της καταγωγής τους.

Το Σάββατο, 27 Ιουλίου, ο Γιώργος Γραμματικάκης θα μιλήσει με θέμα “Ένας αστρολάβος συναντά τον Ίκαρο

Σχετικά άρθρα