Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Νέα στοιχεία για τον Άκη
Στοιχεία για κινήσεις λογαριασμών και ροή ύποπτων εμβασμάτων προσκόμισε στη δίκη τού Άκη Τσοχατζόπουλου και των συγκατηγορουμένων του, η εισαγγελέας έδρας Γ. Αδηλίνη, προκαλώντας για ακόμη μία φορά την έντονη αντίδραση του πρώην υπουργού.Ο κ. Τσοχατζόπουλος κατήγγειλε ως πλαστό, έγγραφο που σχετίζεται -όπως ανέγνωσε η εισαγγελέας- με την κίνηση 2.070.000 ελβετικών φράγκων, μέρος των οποίων μεταφέρθηκαν σε λογαριασμό με συνδικαιούχο στενό συγγενικό πρόσωπο της πρώην συζύγου του.- Τσοχατζόπουλος: Αυτό το έγγραφο πότε ήρθε; Είναι πλαστό... Είναι κατασκευασμένο στο πλαίσιο...- Πρόεδρος: Αφήστε να μιλήσει η εισαγγελέας για τα έγγραφα...Η κ. Αδηλίνη προσκόμισε στο δικαστήριο επίσης, στοιχεία για λογαριασμούς του Νίκου Ζήγρα -που περιλαμβάνονται στη δικογραφία για τα εξοπλιστικά, που σχηματίζεται τώρα από τους ανακριτές της υπόθεσης- στα οποία φαίνεται να δέχονται ή να εμβάζουν προς εξωχώριες εταιρίες, μεγάλα χρηματικά ποσά.Τέλος, όπως ειπώθηκε στο δικαστήριο, για την υπόθεση υπάρχει και ένα άλλο πακέτο με έγγραφα, που διαβιβάστηκαν αυτεπαγγέλτως από την εισαγγελία της Βέρνης, όπου διενεργείται έρευνα για τον κατηγορούμενο Νίκο Ζήγρα. Στα εν λόγω στοιχεία περιλαμβάνονται και οι κινήσεις δέκα λογαριασμών σε ελβετικές τράπεζες, της κατηγορουμένης Μαρίας Ταλίτα Τσεκούρα και άλλων προσώπων της οικογένειάς της. Πάντως, σύμφωνα με την υπεράσπιση της κατηγορουμένης όλα τα χρήματα της οικογένειας Τσεκούρα στο εξωτερικό είναι απολύτως νόμιμα.Από την πλευρά της, η υπεράσπιση των κατηγορουμένων Οράτιου Μελά και Κωνσταντίνου Αντωνιάδη (οι οποίοι εμφανίζονται ως εκπρόσωποι της εξωχώριας εταιρίας ΜΟΡΕΛΙΑ) τόνισε ότι τα στοιχεία που προσκομίστηκαν από την εισαγγελέα επιβεβαιώνουν πλήρως όσα έχουν εισφέρει στις Αρχές οι εντολείς τους. Μάλιστα, όπως τόνισε η υπεράσπιση των δύο κατηγορουμένων, η κίνηση των λογαριασμών που "πέρασαν

Νέα στοιχεία για τον Άκη

Στοιχεία για κινήσεις λογαριασμών και ροή ύποπτων εμβασμάτων προσκόμισε στη δίκη τού Άκη Τσοχατζόπουλου και των συγκατηγορουμένων του, η εισαγγελέας έδρας Γ. Αδηλίνη, προκαλώντας για ακόμη μία φορά την έντονη αντίδραση του πρώην υπουργού.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος κατήγγειλε ως πλαστό, έγγραφο που σχετίζεται -όπως ανέγνωσε η εισαγγελέας- με την κίνηση 2.070.000 ελβετικών φράγκων, μέρος των οποίων μεταφέρθηκαν σε λογαριασμό με συνδικαιούχο στενό συγγενικό πρόσωπο της πρώην συζύγου του.

– Τσοχατζόπουλος: Αυτό το έγγραφο πότε ήρθε; Είναι πλαστό… Είναι κατασκευασμένο στο πλαίσιο…

– Πρόεδρος: Αφήστε να μιλήσει η εισαγγελέας για τα έγγραφα…

Η κ. Αδηλίνη προσκόμισε στο δικαστήριο επίσης, στοιχεία για λογαριασμούς του Νίκου Ζήγρα -που περιλαμβάνονται στη δικογραφία για τα εξοπλιστικά, που σχηματίζεται τώρα από τους ανακριτές της υπόθεσης- στα οποία φαίνεται να δέχονται ή να εμβάζουν προς εξωχώριες εταιρίες, μεγάλα χρηματικά ποσά.

Τέλος, όπως ειπώθηκε στο δικαστήριο, για την υπόθεση υπάρχει και ένα άλλο πακέτο με έγγραφα, που διαβιβάστηκαν αυτεπαγγέλτως από την εισαγγελία της Βέρνης, όπου διενεργείται έρευνα για τον κατηγορούμενο Νίκο Ζήγρα. Στα εν λόγω στοιχεία περιλαμβάνονται και οι κινήσεις δέκα λογαριασμών σε ελβετικές τράπεζες, της κατηγορουμένης Μαρίας Ταλίτα Τσεκούρα και άλλων προσώπων της οικογένειάς της. Πάντως, σύμφωνα με την υπεράσπιση της κατηγορουμένης όλα τα χρήματα της οικογένειας Τσεκούρα στο εξωτερικό είναι απολύτως νόμιμα.

Από την πλευρά της, η υπεράσπιση των κατηγορουμένων Οράτιου Μελά και Κωνσταντίνου Αντωνιάδη (οι οποίοι εμφανίζονται ως εκπρόσωποι της εξωχώριας εταιρίας ΜΟΡΕΛΙΑ) τόνισε ότι τα στοιχεία που προσκομίστηκαν από την εισαγγελέα επιβεβαιώνουν πλήρως όσα έχουν εισφέρει στις Αρχές οι εντολείς τους. Μάλιστα, όπως τόνισε η υπεράσπιση των δύο κατηγορουμένων, η κίνηση των λογαριασμών που «πέρασαν

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

X