Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Με αυστηρή τήρηση της επετηρίδας η πλήρωση των προέδρων των δικαστηρίων
Με σεβασμό στην επετηρίδα (αρχαιότητα) θα καλυφθούν από τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου οι κενές θέσεις των προέδρων και αντιπροέδρων στα ανώτατα δικαστήρια της χώρας, ενώ ήδη έχει διαβιβαστεί, μέσω του υπουργικού συμβουλίου, στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής ο κατάλογος με τα ονόματα των υποψηφίων. Πάντως, από την πλευρά του υπουργείου Δικαιοσύνης, γίνεται προσπάθεια, η όλη διαδικασία να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα. Ειδικότερα, μέσα από τη διαδικασία της διάσκεψης των 22 προέδρων της Βουλής θα υλοποιηθεί η επιλογή των δικαστών που θα καλύψουν τις κενές θέσεις των προέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας, του Αρείου Πάγου, της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, καθώς και πέντε θέσεων αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου, όπως και της κενής θέσης αντιπροέδρου που θα δημιουργηθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας, μετά την τοποθέτηση του νέου προέδρου του. Στην απόφαση αυτή κατέληξε ο υπουργός Δικαιοσύνης εφαρμόζοντας πιστά τον "νόμο Καστανίδη

Με αυστηρή τήρηση της επετηρίδας η πλήρωση των προέδρων των δικαστηρίων

Με σεβασμό στην επετηρίδα (αρχαιότητα) θα καλυφθούν από τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου οι κενές θέσεις των προέδρων και αντιπροέδρων στα ανώτατα δικαστήρια της χώρας, ενώ ήδη έχει διαβιβαστεί, μέσω του υπουργικού συμβουλίου, στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής ο κατάλογος με τα ονόματα των υποψηφίων. Πάντως, από την πλευρά του υπουργείου Δικαιοσύνης, γίνεται προσπάθεια, η όλη διαδικασία να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα.

Ειδικότερα, μέσα από τη διαδικασία της διάσκεψης των 22 προέδρων της Βουλής θα υλοποιηθεί η επιλογή των δικαστών που θα καλύψουν τις κενές θέσεις των προέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας, του Αρείου Πάγου, της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, καθώς και πέντε θέσεων αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου, όπως και της κενής θέσης αντιπροέδρου που θα δημιουργηθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας, μετά την τοποθέτηση του νέου προέδρου του.

Στην απόφαση αυτή κατέληξε ο υπουργός Δικαιοσύνης εφαρμόζοντας πιστά τον «νόμο Καστανίδη

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

X