Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για τη μεταφορά θέσεων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Την έγκριση της μεταφοράς 2.654 θέσεων μεταξύ πανεπιστημιακών και τεχνολογικών ιδρυμάτων ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής το υπουργείο Παιδείας.

Ο αριθμός των τελικών δικαιούχων υποψηφίων ανέρχεται σε 3.864, εκ των οποίων εγκρίνεται η μεταφορά θέσης εισαγωγής σε 2.654.

Η μεταφορά θέσης από ΑΕΙ σε ΑΕΙ και από ΤΕΙ σε ΤΕΙ είναι μια νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Παιδείας για να βοηθηθούν επιτυχόντες των περσινών πανελλαδικών εξετάσεων που φοιτούν μακριά από τον τόπο διανομής τους και έχουν ιδιαίτερα χαμηλό εισόδημα, προκειμένου να μεταφερθούν και να συνεχίσουν τις σπουδές τους στον τόπο κατοικίας τους μειώνοντας έτσι την επιβάρυνση του οικογενειακού τους προϋπολογισμού.

Οι αιτούντες μεταφοράς θέσης εισαγωγής καλούνται να εισέλθουν στην ιστοσελίδα http://solon.minedu.gov.gr του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με τον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων και τον κωδικό ασφαλείας, τον οποίο είχαν δημιουργήσει μέσω των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να ενημερωθούν για το αποτέλεσμα της αίτησής τους.

Σχετικά άρθρα