«Ελλάδα, η πλουσιότερη χώρα του κόσμου»

Το Υπουργείο Τουρισμού και ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού σε συνεργασία με την Beetroot δημιούργησαν μια σειρά από videos για τα πολύ απλά και καθημερινά πράγματα που αν προσέξουμε, μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την τουριστική ανάπτυξη στη χώρα μας.

Τόσο η κεντρική φιλοσοφία των videos (ο πολιτισμός και η ανάπτυξη ενός τόπου προκύπτει από τη συμπεριφορά και τις πρακτικές των ανθρώπων) όσο και ο τρόπος με τον οποίον έχουν σχεδιαστεί (ευφάνταστα, ζωηρά animations) μπορούν να αποτελέσουν εφαλτήριο για τη δημιουργία μιας εμπεριστατωμένης καμπάνιας ενημέρωσης για τη τουριστική συνείδηση με ιδιαίτερη έμφαση στα παιδιά.

Μέσα από ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία, δράσεις στους τουριστικούς προορισμούς, ηλεκτρονικές εφαρμογές κλπ. τα παιδιά μπορούν να μάθουν διασκεδάζοντας πώς να σέβονται, να αναδεικνύουν, να προάγουν αλλά και να απολαμβάνουν τον πλούσιο πολιτισμό, τις ομορφιές και τα προϊόντα της Ελλάδας.

Οι πρώτες συζητήσεις μεταξύ του υπουργείου Παιδείας και του Υπουργείου Τουρισμού έχουν ήδη προχωρήσει και μέχρι το Φθινόπωρο αναμένεται να έχει8 ολοκληρωθεί το σχέδιο ένος πλήρους εκπαιδευτικού προγράμματος που θα ευαισθητοποιεί τη νέα γενιά και θα καλλιεργεί την τουριστική συνείδηση των παιδιών.

Σχετικά άρθρα