Το παζλ συμπληρώνεται

O Σταύρος Κόλκας αναλύει το… μπάχαλο που επικρατεί στα μεταγραφικά του ΠΑΟΚ, γράφει την αλήθεια για τον Τζιμπούρ, την έλλειψη… ταχύτητας και το που πρέπει ο “Δικέφαλος” να ανταγωνιστεί τον Ολυμπιακό

 

Από την στιγμή που βρίσκομαι στην Αυστρία, επικρατεί ένα μπάχαλο γύρω από τα μεταγραφικά του ΠΑΟΚ.

Ο Βρύζας πήγε στο Ντουμπάι εκεί όπου υπάρχει ένας Κουαρέσμα όμως όλως τυχαίως σε μία εποχή που εμφανίζει μεγάλες τάσεις φυγής, κάνει τις διακοπές του ο Τζιμπούρ.

Ο μάνατζερ του Λούκας έρχεται στη Θεσσαλονίκη αφού οι Ουκρανοί έχουν γράψει τα πάντα γύρω από τη συμφωνία του ΠΑΟΚ με την Καρπάτι και επιτέλους είμαστε μία ανάσα από το να κλείσει αυτή η μεταγραφή και τυπικά.

Ξαφνικά, μαθαίνω πως σήμερα το πρωί για πρώτη φορά ο ΠΑΟΚ μπήκε στο παιχνίδι για τον Κολοβό, προτιμώντας προφανώς να αγοράσει αυτόν από τον Σισοκό, όμως παράλληλα διαπραγματεύεται με τον Ιβοριανό αλλά και τον Βιεϊρά της Μπενφίκα. Τι κοινό έχουν αυτοί οι τρεις; Τιμή πώλησης 500 χιλιάδες ευρώ. Όμως τον Πανιώνιο μπορείς να τον ψήσεις να πέσει λίγο, να του στείλεις και τρεις δανεικούς και να τον βοηθήσεις όσο μπορείς.

 

Και ο Κολοβός είναι 19 ετών, έλληνας, με στοιχεία που αν αναπτυχθούν θα στηριχτείς μελλοντικά πάνω του.

Παράλληλα, ο ΠΑΟΚ έχει κλεισμένο και τον Σεκού Ολίσε για τον οποίο ως δανεικό μπορεί να τον έχει στο ρόστερ του. Και πάμε να τα βάλουμε κάτω. Λούκας, Κολοβός ή Σισοκό ή Βιεϊρά, Ολίσε, Γεωργιάδης, μας λείπει το δέκα για να συμπληρωθεί μία καλή πεντάδα. Με αυτόν που λείπει πάντως να είναι ο καλύτερος όλων.

Για τον Τζιμπούρ δεν νομίζω πως θα γίνει κάτι, ούτε νομίζω πως ο ΠΑΟΚ αναμένεται να επιβεβαιώσει ποτέ πως αποτελούσε στόχο του.

Γενικά, τον ΠΑΟΚ αυτή τη περίοδο που καθυστερεί λόγω προβληματικού μηχανισμού και διαφορετικής νοοτροπίας των Ρώσων, δε νομίζω πως τον βολεύει να πάει σε ανοιχτή κόντρα με τον Ολυμπιακό. Αν κατάφερνε να του πάρει τον Τζιμπούρ βέβαια, θα ήταν το απόλυτο πλήγμα, αλλά μάλλον αδυνατεί να πετύχει κάτι τέτοιο.

Τη μία μέρα βγαίνει το θέμα Τζιμπούρ για ΠΑΟΚ, την άλλη ο Ολυμπιακός κλείνει τον τερματοφύλακα της ομάδας νέων του και διεθνή με την ελπίδων, τον Στρέζο. Είναι θέμα ταχύτητας καθαρά.

Όπως θέμα έλλειψης ταχύτητας ήταν όταν ο ΠΑΟΚ έχασε τον συμφωνημένο Ολαϊτάν από τον Ολυμπιακό και πάλι.

Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να εστιάσει τον ανταγωνισμό του απέναντι στον Ολυμπιακό εκεί που τον παίρνει. Στη ποδοσφαιρική τεχνογνωσία η οποία είναι ικανή να νικήσει το κεφάλαιο. Αλλά για να συμβεί αυτό, ο ΠΑΟΚ πρέπει να αποκτήσει αντανακλαστικά και να επιλέγει τις πρώτες του επιλογές στις λίστες.

Η ιστορία του Γενάρη επαναλαμβάνεται και το μόνο που τη διαφοροποιεί είναι η πρόσληψη του Στέφενς. Γεγονός μάλλον συγκυριακό και όχι απόρροια οργάνωσης της ασπρόμαυρης ΠΑΕ.

Όταν στον ΠΑΟΚ το αντιληφθούν αυτό, τότε θα ξεκινήσουν να μειώνουν και τις αποστάσεις από τον Ολυμπιακό.

 

ΠΗΓΗ sportdog.gr

Σχετικά άρθρα