Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Ιράκ: Άλλη μία αιματηρή ημέρα
Σε 22 ανήλθαν οι νεκροί από τις βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν χθες στο Ιράκ, καθώς 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν από επίθεση αυτοκτονίας που έγινε την ώρα που οι πιστοί έφευγαν από ένα σιιτικό τέμενος της Βαγδάτης, ενώ 7 σουνίτες διαδηλωτές σκοτώθηκαν σε άλλη επίθεση που σημειώθηκε στην πόλη Σαμάρα, σύμφωνα με ιατρικές πηγές και την αστυνομία.Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, στην βορειοδυτική περιοχή της Βαγδάτης Γκράιαατ οι φρουροί που βρίσκονταν στην έξοδο σιιτικού τεμένους σταμάτησαν μια γυναίκα, η οποία πυροδότησε τότε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί ενώ βρισκόταν μεταξύ των πιστών που έφευγαν από το τέμενος. Συνήθως οι επιθέσεις αυτοκτονίας γίνονται από την Αλ Κάιντα.Παράλληλα 7 σουνίτες διαδηλωτές σκοτώθηκαν στην Σαμάρα, η οποία βρίσκεται 100 χιλιόμετρα βόρεια της Βαγδάτης και αποτελεί μία από τις πόλεις στις οποίες οι σουνίτες διαδηλώνουν από το Δεκέμβριο κατά της ελεγχόμενης από τους σιίτες κυβέρνησης του Ιράκ.Χθες ο σουνίτης ηγέτης Άντναν αλ Μουχάνα απηύθυνε έκκληση στους σουνίτες να κατεβαίνουν καθημερινά στους δρόμους και να ακολουθήσουν το παράδειγμα των Αιγυπτίων. "Οι διαδηλώσεις μπορούν να φέρουν την αλλαγή. Ούτε οι εκλογές ούτε τα όπλα μπορούν να το κάνουν αυτό

Ιράκ: Άλλη μία αιματηρή ημέρα

Σε 22 ανήλθαν οι νεκροί από τις βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν χθες στο Ιράκ, καθώς 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν από επίθεση αυτοκτονίας που έγινε την ώρα που οι πιστοί έφευγαν από ένα σιιτικό τέμενος της Βαγδάτης, ενώ 7 σουνίτες διαδηλωτές σκοτώθηκαν σε άλλη επίθεση που σημειώθηκε στην πόλη Σαμάρα, σύμφωνα με ιατρικές πηγές και την αστυνομία.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, στην βορειοδυτική περιοχή της Βαγδάτης Γκράιαατ οι φρουροί που βρίσκονταν στην έξοδο σιιτικού τεμένους σταμάτησαν μια γυναίκα, η οποία πυροδότησε τότε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί ενώ βρισκόταν μεταξύ των πιστών που έφευγαν από το τέμενος. Συνήθως οι επιθέσεις αυτοκτονίας γίνονται από την Αλ Κάιντα.

Παράλληλα 7 σουνίτες διαδηλωτές σκοτώθηκαν στην Σαμάρα, η οποία βρίσκεται 100 χιλιόμετρα βόρεια της Βαγδάτης και αποτελεί μία από τις πόλεις στις οποίες οι σουνίτες διαδηλώνουν από το Δεκέμβριο κατά της ελεγχόμενης από τους σιίτες κυβέρνησης του Ιράκ.

Χθες ο σουνίτης ηγέτης Άντναν αλ Μουχάνα απηύθυνε έκκληση στους σουνίτες να κατεβαίνουν καθημερινά στους δρόμους και να ακολουθήσουν το παράδειγμα των Αιγυπτίων. "Οι διαδηλώσεις μπορούν να φέρουν την αλλαγή. Ούτε οι εκλογές ούτε τα όπλα μπορούν να το κάνουν αυτό

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

X