Παροδικές βροχές και καταιγίδες

Αυξημένη αστάθεια με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά καθώς επίσης στα βόρεια και δυτικά τμήματα του Αιγαίου, περιμένουμε σήμερα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 33 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 18 έως 33 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 20 έως 29 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη, ενώ στο Ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θα φτάσουν στους 32 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις. Μέτριοι άνεμοι βορειοδυτικών διευθύνσεων θα πνέουν στο Ιόνιο.

Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με παροδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα βόρεια, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ισχυροί και κατά περιόδους στα ανατολικά σχεδόν θυελλώδεις.

Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με παροδικές βροχές ή καταιγίδες, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι.

Πρόγνωση επόμενων ημερών

Κυριακή – Δευτέρα

Καιρός: γενικά αίθριος. Στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στην Ήπειρο, τη Μακεδονία τη βορειοδυτική Θεσσαλία και πιθανόν στη δυτική Στερεά κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 6 και στο Αιγαίο 7 και πιθανόν 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Τρίτη – Τετάρτη

Καιρός: γενικά αίθριος. Στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι η καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια. Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Σχετικά άρθρα