Σύλληψη για φωτιά σε νυχτερινό κέντρο

Στον εισαγγελέα Πειραιά αναμένεται να οδηγηθούν δύο άτομα, που συνελήφθησαν από το τμήμα εκβιαστών της Ασφάλειας, για εμπρησμό νυχτερινού κέντρου στις 4 Ιουνίου, στον Πειραιά, με σκοπό να εισπράξουν χρήματα, από ασφαλιστική εταιρεία.

Πρόκειται για ένα 46χρονο υπήκοο Ιράκ και έναν 26χρονο υπήκοο Αλβανίας, ενώ αναζητείται ακόμα ένα 27χρονος Αλβανός ως συνεργός. Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 46χρονος που διατηρούσε το νυχτερινό κέντρο στον Πειραιά, αφού υποσχέθηκε χρηματική αμοιβή και εργασία στους δύο Αλβανούς, τους παρέδωσε τα κλειδιά του καταστήματος , προκειμένου να εισέλθουν μεταμεσονύχτιες ώρες και να βάλουν φωτιά.Μάλιστα μία ημέρα πριν τον εμπρησμό, ανέθεσε στον 26χρονο συλληφθέντα και έναν 34χρονο υπάλληλό του, να προμηθευθούν γάντια, φακούς, μηχανισμούς ψεκασμού και τρία δοχεία με Βενζίνη.

Κατά τη διάρκεια του εμπρησμού πήραν φωτιά τα ρούχα του 26χρονου, ο οποίος υπέστη εγκαύματα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για νοσηλεία, με ψευδή κατάθεση από τους οικείους του. Για την υπόθεση έχει σχηματισθεί δικογραφία για άλλους τέσσερις Αλβανούς που εμπλέκονται στην υπόθεση με την κατηγορία της απλής συνέργειας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα