"Σενιόρ υπερπολύτιμος"

 Φαίνεται πως το χάνουμε το καλό παιδί, πατριώτες… Ετσι δείχνουν τα πράγματα. Οτι ο… Δαυίδ Φουστέρ θα αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό (και το ελληνικό ποδόσφαιρο), αν λάβει πρόταση που ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του.

Στον Ολυμπιακό εκτιμούν απεριόριστα τον 31χρονο Ισπανό μεσοεπιθετικό, καθώς στα τρία χρόνια παρουσίας του στον Ρέντη έχει κερδίσει με τη συμπεριφορά του (αγωνιστική και μη) τους πάντες. Και από γκολ; Οχι λίγα. Τα περισσότερα, δε, εξ αυτών, ιδιαιτέρως πολύτιμα. Δικαίως προσφωνείται από ορισμένους «σενιόρ υπερπολύτιμος». Μη φανταστείτε ότι οι πρωταθλητές τού έχουν βάλει πινακίδα «πωλείται». Οχι, κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί. Ομως, αν έρθει πρόταση, τότε θα τον δώσουν. Και η Βιγιαρεάλ, η πρώτη του μεγάλη αγάπη, που επέστρεψε στην Πριμέρα Ντιβιζιόν, εξ όσων πληροφορούμαι, ενδιαφέρεται για την απόκτησή του.

Αν μάθει, βέβαια, και ο Ερνέστο Βαλβέρδε ότι ο Φουστέρ είναι διαθέσιμος, μπορεί να κάνει κίνηση για να τον πάρει στην Αθλέτικ Μπιλμπάο. Αλλωστε είναι από τους αγαπημένους τους παίχτες.

Και ο Ακης Ζήκος ήταν από τους αγαπημένους ποδοσφαιριστές του Ντανιέλ Μπατίστα, αλλά πού να φανταζόταν τότε ότι θα ήταν εκείνος που θα του ανακοίνωνε την αποπομπή του από τα Σπάτα.

Θρυλείται, λοιπόν, ότι το 1998, ο Ντανιέλο, όντας παίχτης της ΑΕΚ κι έχοντας άριστες σχέσεις με τον Μιχ. Τροχανά, του είχε προτείνει την απόκτηση του Βασίλη ? Ανδρέα Ζήκου από την Ξάνθη: «Τρέξε να τον αποκτήσεις τώρα, που είναι ευκαιρία, καθόσον είναι τραυματίας».

Ο κυρ Μιχάλης έτρεξε, τον απέκτησε, ο Ακης Ζήκος δικαίωσε τον Μπατίστα, αλλά τώρα που συναντήθηκαν ξανά στην ΑΕΚ, ο παλιός παίχτης της Ξάνθης (και της ΑΕΚ και της Μονακό) ανέλαβε τον δύσκολο ρόλο να πει στον προπονητή της ομάδας Κ20, ότι «η συνεργασία με την ομάδα διακόπτεται». Γιατί; Διότι καταργείται η ομάδα Κ20.

Τα ταμεία της ΕΠΟ δεν διανύουν ανθηρά περίοδο. Ιδιαίτερα, βέβαια, εκείνα των ποδοσφαιρικών Ενώσεων, τα οποία στενάζουν. Μέχρι πριν από τρία χρόνια η ΕΠΟ ελάμβανε από την πολιτεία 3 εκατ. ευρώ, τα οποία στη συνέχεια διένειμε στις Ενώσεις.

Αργότερα, λόγω κρίσης, το «κούρεμα με την ψιλή», το μείωσε στο 1.050.000 ευρώ. Φέτος ήταν να λάβει 400.000 ευρώ, αλλά ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού Ι. Ιωαννίδης αρνήθηκε να τα εκταμιεύσει, λόγω των δικαστικών εκκρεμοτήτων που αντιμετώπιζε.

Λέγεται, όμως, ότι τα λεφτά αυτά έπιασαν τόπο και δη επαρχιακό τόπο, καθόσον δόθηκαν στις ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα και ΑΕΛ Καλλονής για την ανακατασκευή των γηπέδων τους.

Τι να πουν και οι διεθνείς της Εθνικής Κ20, που ακόμα δεν έχουν λάβει το περυσινό πριμ συμμετοχής στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος; Υπομονή, νέοι είναι…

Πηγή: Εθνοσπόρ

Σχετικά άρθρα