Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Απετράπη απεργιακή κινητοποίηση
Οι εργαζόμενοι στα αδαμαντωρυχεία της De Beers στη Νότια Αφρική συμφώνησαν να επιστρέψουν στις θέσεις τους αφού κατάφεραν να εξασφαλίσουν αυξήσεις των μισθών τους κατά 9%, ανακοίνωσε χθες η επιχείρηση.Οι εργαζόμενοι είχαν ανακοινώσει χθες ότι ξεκινούσαν απεργιακές κινητοποιήσεις, καταγγέλλοντας την εργοδοσία για το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για τους νέους τους μισθούς. Το Εθνικό Συνδικάτο των Εργαζομένων στα Μεταλλεία και τα Ορυχεία (NUM) απαιτούσε αυξήσεις 13%, ενώ η διεύθυνση της επιχείρησης, μιας από τις σημαντικότερες στον κόσμο στον κλάδο των πολύτιμων λίθων, πρότεινε αυξήσεις 6%.Οι απεργίες στον κλάδο αυτό της οικονομίας της Νότιας Αφρικής θεωρούνται συνηθισμένο φαινόμενο στα μέσα της χρονιάς, όταν τα συνδικάτα διαπραγματεύονται με τις εταιρείες νέες συλλογικές συμβάσεις εργασίας.ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Απετράπη απεργιακή κινητοποίηση

Οι εργαζόμενοι στα αδαμαντωρυχεία της De Beers στη Νότια Αφρική συμφώνησαν να επιστρέψουν στις θέσεις τους αφού κατάφεραν να εξασφαλίσουν αυξήσεις των μισθών τους κατά 9%, ανακοίνωσε χθες η επιχείρηση.

Οι εργαζόμενοι είχαν ανακοινώσει χθες ότι ξεκινούσαν απεργιακές κινητοποιήσεις, καταγγέλλοντας την εργοδοσία για το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για τους νέους τους μισθούς. Το Εθνικό Συνδικάτο των Εργαζομένων στα Μεταλλεία και τα Ορυχεία (NUM) απαιτούσε αυξήσεις 13%, ενώ η διεύθυνση της επιχείρησης, μιας από τις σημαντικότερες στον κόσμο στον κλάδο των πολύτιμων λίθων, πρότεινε αυξήσεις 6%.

Οι απεργίες στον κλάδο αυτό της οικονομίας της Νότιας Αφρικής θεωρούνται συνηθισμένο φαινόμενο στα μέσα της χρονιάς, όταν τα συνδικάτα διαπραγματεύονται με τις εταιρείες νέες συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X