Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Έκρηξη σε αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου
Μια έκρηξη έπληξε αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου, από την Αίγυπτο προς την Ιορδανία, στην χερσόνησο του Σινά. Το γεγονός αυτό ακολουθεί μια σειρά φονικών επιθέσεων τις τελευταίες ημέρες, σε σημεία ελέγχου της ευρύτερης περιοχής του Σινά, μετέδωσε η αιγυπτιακή κρατική τηλεόραση και επιβεβαίωσαν αυτόπτες μάρτυρες.Δεν είναι σαφές ποιος ευθύνεται για την έκρηξη στον αγωγό και αν πρόκειται για βομβιστική ενέργεια αντίδρασης προς την ανατροπή του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι από τον στρατό. Ο αγωγός, που προμηθεύει φυσικό αέριο την Ιορδανία, έχει γίνει στόχος επιθέσεων πάνω από 10 φορές από τη στιγμή που ανετράπη ο πρώην πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ το 2011 κατά τη διάρκεια της εξέγερσης της Αραβικής Άνοιξης.Σε διαφορετικά ένοπλα περιστατικά πέντε άντρες των υπηρεσιών ασφαλείας σκοτώθηκαν σε σημεία ελέγχου στο Σινά, την Παρασκευή και το Σάββατο. Επίσης ένας ιερέας σκοτώθηκε σε σημείο ελέγχου από επίθεση, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Έκρηξη σε αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου

Μια έκρηξη έπληξε αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου, από την Αίγυπτο προς την Ιορδανία, στην χερσόνησο του Σινά. Το γεγονός αυτό ακολουθεί μια σειρά φονικών επιθέσεων τις τελευταίες ημέρες, σε σημεία ελέγχου της ευρύτερης περιοχής του Σινά, μετέδωσε η αιγυπτιακή κρατική τηλεόραση και επιβεβαίωσαν αυτόπτες μάρτυρες.

Δεν είναι σαφές ποιος ευθύνεται για την έκρηξη στον αγωγό και αν πρόκειται για βομβιστική ενέργεια αντίδρασης προς την ανατροπή του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι από τον στρατό. Ο αγωγός, που προμηθεύει φυσικό αέριο την Ιορδανία, έχει γίνει στόχος επιθέσεων πάνω από 10 φορές από τη στιγμή που ανετράπη ο πρώην πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ το 2011 κατά τη διάρκεια της εξέγερσης της Αραβικής Άνοιξης.

Σε διαφορετικά ένοπλα περιστατικά πέντε άντρες των υπηρεσιών ασφαλείας σκοτώθηκαν σε σημεία ελέγχου στο Σινά, την Παρασκευή και το Σάββατο. Επίσης ένας ιερέας σκοτώθηκε σε σημείο ελέγχου από επίθεση, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X