Νέα στοιχεία για το αεροπορικό δυστύχημα

Όχημα των υπηρεσιών εκτάκτων αναγκών το οποίο κατευθυνόταν προς τον τόπο συντριβής του αεροσκάφους της εταιρείας Asiana στο διεθνές αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο ενδεχομένως να παρέσυρε και να σκότωσε μία από τις δύο Κινέζες έφηβες που έχασαν τη ζωή τους στο αεροπορικό δυστύχημα, ανακοίνωσε χθες Κυριακή η πυροσβεστική υπηρεσία της περιοχής.

Ο ιατροδικαστής του Σαν Φρανσίσκο διενεργεί νεκροψία-νεκροτομή για να διακριβώσει τα αίτια θανάτου του 16χρονου κοριτσιού, δήλωσε η εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας Μίντι Τάλματζ.

“Ένα από τα νεκρά (κορίτσια) έφερε τραύματα που αντιστοιχούν σε τραύματα κάποιου που έχει σκοτωθεί από όχημα. Πολλές υπηρεσίες βρίσκονταν στον τόπο (του δυστυχήματος) χθες”, είπε η ίδια όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η πτήση 214 της Asiana συνετρίβη κατά την προσγείωση το Σάββατο προκαλώντας τον θάνατο των δύο 16χρονων μαθητριών από την ανατολική Κίνα και τον τραυματισμό περισσότερων από 180 ανθρώπων.

Την έσχατη στιγμή προσπάθησε ο πιλότος του Boeing 777 να ακυρώσει την προσγείωση και να ξανασηκωθεί, αλλά τελικά ήταν πολύ αργά, όπως φαίνεται από τα πρώτα στοιχεία γύρω από το δυστύχημα. Το αεροσκάφος προσγειωνόταν με ταχύτητα σημαντικά μικρότερη από όση έπρεπε, ενώ φαίνεται πως ο πιλότος είχε πολύ λίγες ώρες πτήσης σε αυτόν τον τύπο αεροσκάφους -παράγοντας που ίσως συνέβαλε στο δυστύχημα.

Η έρευνα που έχει ξεκινήσει από το αμερικανικό Συμβούλιο Ασφαλών Μετακινήσεων (NTSB) δεν έχει διαλευκάνει ακόμη αρκετά σημεία γύρω από το δυστύχημα, αλλά το βασικότερο από τα όσα έχουν μέχρι τώρα προκύψει είναι πως η προσγείωση έγινε με αρκετά μικρότερη ταχύτητα από όσο έπρεπε.

Όπως ανέφερε στην πρώτη ενημέρωση η εκπρόσωπος του NTSB Ντέμπορα Χέρσμαν, ο πιλότος ολοκλήρωνε την προσγείωση πετώντας με ταχύτητα αρκετά χαμηλότερη από τους 137 απαιτούμενους κόμβους.

“Δεν μιλάμε για μερικούς κόμβους παρακάτω

Σχετικά άρθρα