Σε εξέλιξη η πορεία στο κέντρο της Αθήνας

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα η πορεία διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ στο κέντρο της Αθήνας.

Η ΑΔΕΔΥ κήρυξε παναττική στάση εργασίας από τις 12.00 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου, αντιδρώντας στην πρόθεση της κυβέρνησης να θέσει σε διαθεσιμότητα υπαλλήλους του Δημοσίου.

Η πορεία ξεκίνησε λίγο πριν από τις 12.30 από την πλατεία Καραϊσκάκη και κατευθύνεται προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Αυτή την ώρα κλειστή είναι η οδός Αγίου Κωνσταντίνου, με τους διαδηλωτές να κατευθύνονται προς την πλατεία Ομονοίας.

“Ήδη δρομολογήθηκε η μετακίνηση 4.000 εργαζόμενων της Δημοτικής Αστυνομίας και ετοιμάζεται ακόμη μεγαλύτερη παρέμβαση για διαθεσιμότητες και απολύσεις σε οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα νοσοκομεία, την εκπαίδευση, τα Υπουργεία και άλλες Δημόσιες Υπηρεσίες. Αμέσως 12.500 υπάλληλοι τίθενται σε κινητικότητα, ο χρόνος διαθεσιμότητας μειώνεται και μετά οι υπάλληλοι μπορεί να απολυθούν. Οι 15.000 απολύσεις προωθούνται να πραγματοποιηθούν μέχρι το 2014. Με νομοθετική ρύθμιση, που προωθείται, καταργείται ακόμη και η προστασία των ασφαλιστικών μέτρων, προκειμένου να διευκολυνθούν και να διευρυνθούν οι απολύσεις

Σχετικά άρθρα