Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Αιματηρά επεισόδια στο Ιράκ
Τουλάχιστον 18 άνθρωποι, ανάμεσά τους τρία παιδιά, σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών σε διάφορες επιθέσεις στο Ιράκ, όπως δήλωσαν σήμερα πηγές της αστυνομίας και ιατρικές πηγές.Πέντε νέοι που έπαιζαν ποδόσφαιρο σε ένα γήπεδο στην Μανταχίν, 25 χλμ. νότια της Βαγδάτης, σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί από έκρηξη βόμβας, όπως ανακοίνωσαν η αστυνομία και ένας γιατρός.Ένας αστυνομικός και πέντε μέλη της οικογένειάς του, ανάμεσά τους τρία παιδιά του, σκοτώθηκαν την Κυριακή το βράδυ όταν έπεσαν σε ενέδρα, σε έναν δρόμο στο κεντρικό τμήμα της χώρας, καθώς επέστρεφαν από έναν γάμο.Ο Χάιταμ Χαλίλ, αστυνομικός στην Χίλα, ο πατέρας του, η σύζυγός του και τα τρία τους παιδιά, ηλικίας ενός, έξι και οκτώ ετών, βρέθηκαν μέσα στο αυτοκίνητό τους φέροντας πολλαπλά τραύματα από σφαίρες, σε έναν δρόμο 60 χλμ. νότια της Βαγδάτης, σύμφωνα με την αστυνομία και με μια ιατρική πηγή.Κατά την διάρκεια της νύχτας τρία μέλη της Σάχουα μιας σουνιτικής οργάνωσης τα μέλη της οποίας στρατολογούνται από σουνιτικές φυλές για να μάχονται εναντίον της αλ Κάιντα καθώς και δύο αντάρτες σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυρών σε μια περιοχή ανάμεσα στην Τικρίτ και την Τουζ Χουρμάτου, περίπου 160 χλμ. βόρεια της Βαγδάτης.Χθες, δύο αστυνομικοί είχαν επίσης σκοτωθεί στην Τικρίτ, σύμφωνα με την αστυνομία και μια ιατρική πηγή.Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι επιθέσεις αυτές αυξάνουν σε περίπου 175 τον απολογισμό των νεκρών από τα επεισόδια βίας που έχουν σημειωθεί από τις αρχές Ιουλίου στο Ιράκ, σύμφωνα με έναν απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου με βάση στοιχεία από πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας και ιατρικές πηγές. Την ίδια περίοδο πάνω από 400 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.Στο Ιράκ καταγράφεται από τις αρχές της χρονιάς μια αναζωπύρωση της βίας, που προκαλεί φόβους περί επανέναρξης του θρησκευτικού πολέμου στη χώρα.

Αιματηρά επεισόδια στο Ιράκ

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι, ανάμεσά τους τρία παιδιά, σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών σε διάφορες επιθέσεις στο Ιράκ, όπως δήλωσαν σήμερα πηγές της αστυνομίας και ιατρικές πηγές.

Πέντε νέοι που έπαιζαν ποδόσφαιρο σε ένα γήπεδο στην Μανταχίν, 25 χλμ. νότια της Βαγδάτης, σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί από έκρηξη βόμβας, όπως ανακοίνωσαν η αστυνομία και ένας γιατρός.

Ένας αστυνομικός και πέντε μέλη της οικογένειάς του, ανάμεσά τους τρία παιδιά του, σκοτώθηκαν την Κυριακή το βράδυ όταν έπεσαν σε ενέδρα, σε έναν δρόμο στο κεντρικό τμήμα της χώρας, καθώς επέστρεφαν από έναν γάμο.

Ο Χάιταμ Χαλίλ, αστυνομικός στην Χίλα, ο πατέρας του, η σύζυγός του και τα τρία τους παιδιά, ηλικίας ενός, έξι και οκτώ ετών, βρέθηκαν μέσα στο αυτοκίνητό τους φέροντας πολλαπλά τραύματα από σφαίρες, σε έναν δρόμο 60 χλμ. νότια της Βαγδάτης, σύμφωνα με την αστυνομία και με μια ιατρική πηγή.

Κατά την διάρκεια της νύχτας τρία μέλη της Σάχουα –μιας σουνιτικής οργάνωσης τα μέλη της οποίας στρατολογούνται από σουνιτικές φυλές για να μάχονται εναντίον της αλ Κάιντα– καθώς και δύο αντάρτες σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυρών σε μια περιοχή ανάμεσα στην Τικρίτ και την Τουζ Χουρμάτου, περίπου 160 χλμ. βόρεια της Βαγδάτης.

Χθες, δύο αστυνομικοί είχαν επίσης σκοτωθεί στην Τικρίτ, σύμφωνα με την αστυνομία και μια ιατρική πηγή.

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι επιθέσεις αυτές αυξάνουν σε περίπου 175 τον απολογισμό των νεκρών από τα επεισόδια βίας που έχουν σημειωθεί από τις αρχές Ιουλίου στο Ιράκ, σύμφωνα με έναν απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου με βάση στοιχεία από πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας και ιατρικές πηγές. Την ίδια περίοδο πάνω από 400 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Στο Ιράκ καταγράφεται από τις αρχές της χρονιάς μια αναζωπύρωση της βίας, που προκαλεί φόβους περί επανέναρξης του θρησκευτικού πολέμου στη χώρα.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X