Επίθεση καμικάζι στο Πακιστάν

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι, περιλαμβανομένου ενός προεστού μιας φυλής, σκοτώθηκαν και 12 ακόμη τραυματίστηκαν σε μια επίθεση βομβιστή-καμικάζι στο βορειοδυτικό Πακιστάν, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο δράστης της επίθεσης έριξε την παγιδευμένη με εκρηκτικά μοτοσικλέτα στην οποία ήταν αναβάτης στο αυτοκίνητο του Μαλίκ Γαζί Μαρτζάν Χαν στην περιοχή Νταουάμπα της περιφέρειας Χανγκού, δήλωσε ο Μουχάμαντ Ραχίμ, αξιωματικός της αστυνομίας στην περιοχή.

Δεν είναι σαφές γιατί στοχοποιήθηκε ο προεστός αυτός. Η αστυνομία ανέφερε ότι ένας από τους αδελφούς του Χαν είχε σωθεί από μια επίθεση αυτοκτονίας εναντίον του πριν από μερικά χρόνια.

Ουδείς ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτή, αλλά οι Πακιστανοί Ταλιμπάν, οι οποίοι δρουν στην περιοχή, συχνά πλήττουν πολίτες που υποστηρίζουν την κυβέρνηση και άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας.

Εξάλλου, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, δύο πυροτεχνουργοί έχασαν τη ζωή τους όταν ένας εκρηκτικός μηχανισμός τον οποίο είχαν κληθεί να εξουδετερώσουν πυροδοτήθηκε, στην Τζαμάλ Αμπάντ, στην περιοχή Σουάμπι, όπως δήλωσε ο Άμπιντ Αλί, ένας αξιωματικός της αστυνομίας στην περιοχή, σε δηλώσεις του στο Γερμανικό Πρακτορείο.

Η βία συνεχίζεται αμείωτη στο Πακιστάν, παρά τις επανειλημμένες εκκαθαριστικές επιχειρήσεις του στρατού και της αστυνομίας εναντίον των ισλαμιστών εξτρεμιστών που έχουν διεξαχθεί σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Σχετικά άρθρα