Τι γνωρίζει το gmail για σας και τους φίλους σας;

Όταν η Google δίνει στην κυβέρνηση των ΗΠΑ ή αλλού στοιχεία αλληλογραφίας χρηστών, περιλαμβάνονται πληροφορίες οι οποίες αποκαλύπτουν τα πλήρη στοιχεία αποστολέων και παραληπτών ενός λογαριασμού email.

Μέσω των δεδομένων και των μεταδεδομένων που περιλαμβάνονται, μπορούν οι ειδικοί να βρουν συνδέσεις μεταξύ λογαριασμών αλλά και μοτίβα που μπορούν να βοηθήσουν σε επίσημες έρευνες που διενεργούνται.

Ερευνητές τού Media Lab του ΜΙΤ ανέπτυξαν ένα εργαλείο που ονόμασαν Immersion, το οποίο είναι διαθέσιμο σε κάθε ενδιαφερόμενο. Το Immersion ψάχνει στο λογαριασμό Gmail του ενδιαφερόμενου χρήστη και αφού τον αναλύσει απεικονίζει τα αποτελέσματα σε ένα διαδραστικό γραφικό.

Οι επαφές τού χρήστη απεικονίζονται σαν κόμβοι και οι γκρι γραμμές μεταξύ των κόμβων αναπαριστούν τις συνδέσεις μέσω email μεταξύ των χρηστών.

Όσον αφορά το ζήτημα της ιδιωτικότητας του λογαριασμού σας, εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε αυτή την υπηρεσία και να δείτε τα αποτελέσματα, θα πρέπει να δώσετε την άδεια να αναλυθούν τα μεταδεδομένα στο λογαριασμό σας.

Όταν η διαδικασία ολοκληρωθεί, έχετε τη δυνατότητα να διαγράψετε τα δεδομένα σας από τους servers του MIT.

Η υπηρεσία βρίσκεται εδώ

ΠΗΓΗ: e-pcmag.gr

Σχετικά άρθρα