Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Ποιες είναι οι τροφικές δηλητηριάσεις του καλοκαιριού;
Οι τροφικές δηλητηριάσεις είναι ένα σύνηθες καλοκαιρινό φαινόμενο. Οι εξορμήσεις μας στην ύπαιθρο, οι υψηλές θερμοκρασίες και η υγρασία είναι συνήθως οι κύριοι παράγοντες που οδηγούν σε τροφική δηλητηρίαση. Oι πιο κοινές από αυτές είναι η λιστερίωση, η σαλμονέλα και η μόλυνση από E.coli.Λιστερίωση:Ωμά φρούτα και λαχανικάΤο επικίνδυνο ξέσπασμα λιστερίωσης του 2011 έκανε πολλούς να επανεξετάσουν τους κανόνες ασφαλείας των τροφίμων. Τα βακτήρια της λιστερίωσης μολύνουν τα φρέσκα προϊόντα, όπως τα πεπόνια που καλλιεργούνται στα αγροκτήματα. Τα συμπτώματα της λοίμωξης περιλαμβάνουν: πυρετό, μυϊκούς πόνους, στομαχικές διαταραχές ή διάρροια, δύο ημέρες έως δύο μήνες μετά την έκθεση.Διαβάστε περισσότερα στο boro.gr

Ποιες είναι οι τροφικές δηλητηριάσεις του καλοκαιριού;

Οι τροφικές δηλητηριάσεις είναι ένα σύνηθες καλοκαιρινό φαινόμενο. Οι εξορμήσεις μας στην ύπαιθρο, οι υψηλές θερμοκρασίες και η υγρασία είναι συνήθως οι κύριοι παράγοντες που οδηγούν σε τροφική δηλητηρίαση. Oι πιο κοινές από αυτές είναι η λιστερίωση, η σαλμονέλα και η μόλυνση από E.coli.

Λιστερίωση:

Ωμά φρούτα και λαχανικά

Το επικίνδυνο ξέσπασμα λιστερίωσης του 2011 έκανε πολλούς να επανεξετάσουν τους κανόνες ασφαλείας των τροφίμων. Τα βακτήρια της λιστερίωσης μολύνουν τα φρέσκα προϊόντα, όπως τα πεπόνια που καλλιεργούνται στα αγροκτήματα. Τα συμπτώματα της λοίμωξης περιλαμβάνουν: πυρετό, μυϊκούς πόνους, στομαχικές διαταραχές ή διάρροια, δύο ημέρες έως δύο μήνες μετά την έκθεση.

Διαβάστε περισσότερα στο boro.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X