Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Εκλογές στην Αίγυπτο σε 6 μήνες
Στην Αίγυπτο θα διεξαχθούν νέες βουλευτικές εκλογές μόλις τροποποιηθεί το υπό αναστολή σύνταγμά, το οποίο είχε εγκριθεί σε δημοψήφισμα που διεξήγαγε η ισλαμική κυβέρνηση του Μοχάμεντ Μόρσι, ανέφερε χθες η μεταβατική προεδρία της χώρας. Σύμφωνα με αυτήν την απόφαση το χρονοδιάγραμμα για τις νέες εκλογές θα μπορούσε να οριστεί σε περίπου έξι μήνες πιθανότατα πριν από το 2014. Σύμφωνα με τα όσα αποφάσισε ο νέος μεταβατικός πρόεδρος Αντί Μανσούρ η συνταγματική διακήρυξη προβλέπει το διορισμό σε λιγότερο από 15 ημέρες μιας επιτροπής που θα έχει προθεσμία δύο μηνών για να υποβάλει τις τροποποιήσεις του συντάγματος στον προσωρινό πρόεδρο. Το σύνταγμα θα τεθεί κατόπιν σε δημοψήφισμα μέσα σε ένα μήνα. Το σύνταγμα της Αιγύπτου ανεστάλη την περασμένη εβδομάδα, όταν ο στρατός καθαίρεσε τον ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι εξ αιτίας των μαζικών διαδηλώσεων κατά της διακυβέρνησής του. ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εκλογές στην Αίγυπτο σε 6 μήνες

Στην Αίγυπτο θα διεξαχθούν νέες βουλευτικές εκλογές μόλις τροποποιηθεί το υπό αναστολή σύνταγμά, το οποίο είχε εγκριθεί σε δημοψήφισμα που διεξήγαγε η ισλαμική κυβέρνηση του Μοχάμεντ Μόρσι, ανέφερε χθες η μεταβατική προεδρία της χώρας. Σύμφωνα με αυτήν την απόφαση το χρονοδιάγραμμα για τις νέες εκλογές θα μπορούσε να οριστεί σε περίπου έξι μήνες πιθανότατα πριν από το 2014.

Σύμφωνα με τα όσα αποφάσισε ο νέος μεταβατικός πρόεδρος Αντί Μανσούρ η συνταγματική διακήρυξη προβλέπει το διορισμό σε λιγότερο από 15 ημέρες μιας επιτροπής που θα έχει προθεσμία δύο μηνών για να υποβάλει τις τροποποιήσεις του συντάγματος στον προσωρινό πρόεδρο.

Το σύνταγμα θα τεθεί κατόπιν σε δημοψήφισμα μέσα σε ένα μήνα. Το σύνταγμα της Αιγύπτου ανεστάλη την περασμένη εβδομάδα, όταν ο στρατός καθαίρεσε τον ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι εξ αιτίας των μαζικών διαδηλώσεων κατά της διακυβέρνησής του.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X