Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Συνομιλίες ΕΕ – ΗΠΑ
Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και η Ευρωπαϊκή Ένωση άρχισαν χθες τις συνομιλίες τους για μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου, παραμερίζοντας για την ώρα την ατμόσφαιρα δυσπιστίας που δημιούργησαν οι αποκαλύψεις σχετικά με το ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών κατασκόπευαν ευρωπαϊκούς θεσμούς και κυβερνήσεις κρατών μελών της ΕΕ.Το γραφείο του εκπροσώπου των ΗΠΑ για εμπορικά θέματα επιβεβαίωσε ότι οι συνομιλίες έχουν αρχίσει στην Ουάσινγκτον. Οι συνομιλίες με στόχο τη σύναψη μιας συμφωνίας για την διατλαντική εμπορική και επενδυτική σχέση (Transatlantic Trade Investment Partnership, TTIP) αποτελούσαν το αντικείμενο προετοιμασιών που γίνονταν εδώ και πάνω από ένα χρόνο. Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί η μεγαλύτερη ζώνη ελεύθερων εμπορικών συναλλαγών του κόσμου, γεγονός που θα σημάνει την κατάργηση των δασμών οι οποίοι κατά μέσον όρο φτάνουν το 4% και την εναρμόνιση του κανονιστικού πλαισίου εκατέρωθεν οι ασυμφωνίες του οποίου προσκόπτουν σήμερα τις εμπορικές συναλλαγές."Θα εργαστούμε σκληρά για να επιτύχουμε ένα αποτέλεσμα

Συνομιλίες ΕΕ – ΗΠΑ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και η Ευρωπαϊκή Ένωση άρχισαν χθες τις συνομιλίες τους για μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου, παραμερίζοντας για την ώρα την ατμόσφαιρα δυσπιστίας που δημιούργησαν οι αποκαλύψεις σχετικά με το ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών κατασκόπευαν ευρωπαϊκούς θεσμούς και κυβερνήσεις κρατών μελών της ΕΕ.

Το γραφείο του εκπροσώπου των ΗΠΑ για εμπορικά θέματα επιβεβαίωσε ότι οι συνομιλίες έχουν αρχίσει στην Ουάσινγκτον. Οι συνομιλίες με στόχο τη σύναψη μιας συμφωνίας για την διατλαντική εμπορική και επενδυτική σχέση (Transatlantic Trade & Investment Partnership, TTIP) αποτελούσαν το αντικείμενο προετοιμασιών που γίνονταν εδώ και πάνω από ένα χρόνο. Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί η μεγαλύτερη ζώνη ελεύθερων εμπορικών συναλλαγών του κόσμου, γεγονός που θα σημάνει την κατάργηση των δασμών οι οποίοι κατά μέσον όρο φτάνουν το 4% και την εναρμόνιση του κανονιστικού πλαισίου εκατέρωθεν οι ασυμφωνίες του οποίου προσκόπτουν σήμερα τις εμπορικές συναλλαγές.

«Θα εργαστούμε σκληρά για να επιτύχουμε ένα αποτέλεσμα

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

X