Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Οι νυχτερίδες ανακυκλώνουν την ενέργεια για να πετάξουν
Αμερικανοί επιστήμονες χρησιμοποίησαν τεχνολογία ακτινών Χ για να παράγουν βίντεο με το πέταγμα των νυχτερίδων, το οποίο αποκαλύπτει για πρώτη φορά πώς κινούνται οι σκελετοί τους. Από την ανάλυση του υλικού προέκυψε ότι οι νυχτερίδες αποθηκεύουν και ανακυκλώνουν την ενέργεια στους τένοντές τους.Οι μικροσκοπικές φρουτονυχτερίδες έχουν πολύ ελαστικούς τένοντες που συνδέουν τους ανώτατους μύες των φτερών με τα οστά, κάτι που εξασφαλίζει μεγάλη αποτελεσματικότητα όταν πετούν.Η έρευναΟι ερευνητές του πανεπιστημίου Μπράουν, με επικεφαλής τον Δρ. Nicolai Konow, ήθελαν να μελετήσουν πώς ακριβώς κινείται ένας σκελετός μέσα σε έναν οργανισμό."Στις νυχτερίδες δεν αρέσει να βρίσκονται στο έδαφος, οπότε τις αφήσαμε κάτω και βιντεοσκοπήσαμε πώς ακριβώς απογειώνονταν

Οι νυχτερίδες ανακυκλώνουν την ενέργεια για να πετάξουν

Αμερικανοί επιστήμονες χρησιμοποίησαν τεχνολογία ακτινών Χ για να παράγουν βίντεο με το πέταγμα των νυχτερίδων, το οποίο αποκαλύπτει για πρώτη φορά πώς κινούνται οι σκελετοί τους. Από την ανάλυση του υλικού προέκυψε ότι οι νυχτερίδες αποθηκεύουν και ανακυκλώνουν την ενέργεια στους τένοντές τους.

Οι μικροσκοπικές φρουτονυχτερίδες έχουν πολύ ελαστικούς τένοντες που συνδέουν τους ανώτατους μύες των φτερών με τα οστά, κάτι που εξασφαλίζει μεγάλη αποτελεσματικότητα όταν πετούν.

Η έρευνα

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου Μπράουν, με επικεφαλής τον Δρ. Nicolai Konow, ήθελαν να μελετήσουν πώς ακριβώς κινείται ένας σκελετός μέσα σε έναν οργανισμό.

«Στις νυχτερίδες δεν αρέσει να βρίσκονται στο έδαφος, οπότε τις αφήσαμε κάτω και βιντεοσκοπήσαμε πώς ακριβώς απογειώνονταν

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

X