Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Οι προκλήσεις του Αλέξη Τσίπρα στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ
Αντιμέτωπος με την εσωκομματική του αντιπολίτευση, αλλά και με την πρόκληση να ενοποιήσει το κόμμα του και να πείσει πως είναι έτοιμος να κυβερνήσει, θα βρεθεί ο Αλέξης Τσίπρας στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, που ξεκινά αύριο Τετάρτη και ολοκληρώνεται την Κυριακή, με εκλογή προέδρου και νέας ηγεσίας. Η συμμετοχή στην εκλογή συνέδρων, πάντως, υπήρξε χαμηλότερη του αναμενόμενου, παρά την κινητοποίηση το τελευταίο διάστημα για εγγραφή νέων μελών, τόσο από τους πασοκογενείς, όσο και από το Αριστερό Ρεύμα. Οι υπολογισμοί έκαναν λόγο για 40.000 μέλη που θα προσέρχονταν στις κάλπες, ωστόσο, τελικά ο αριθμός όσων προσήλθαν εκτιμάται γύρω στις 33.500 με δεδομένο ότι το μέτρο για την εκλογή συνέδρων είναι ένα προς δέκα, οι σύνεδροι θα ανέλθουν στις 3.350 συν τους 50 περίπου αριστίνδην. Οι συσχετισμοί των συνέδρων φέρεται από πρώτη ματιά να είναι οι ίδιοι του προηγούμενου Συνεδρίου, με την πλειοψηφία δηλαδή να συγκεντρώνει πάνω από 65% και την μειοψηφία της Αριστερής Πλατφόρμας περίπου 26%. Οι κεντρικές λίστες στο Συνέδριο θα είναι δύο. Η μια των "προεδρικών

Οι προκλήσεις του Αλέξη Τσίπρα στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Αντιμέτωπος με την εσωκομματική του αντιπολίτευση, αλλά και με την πρόκληση να ενοποιήσει το κόμμα του και να πείσει πως είναι έτοιμος να κυβερνήσει, θα βρεθεί ο Αλέξης Τσίπρας στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, που ξεκινά αύριο Τετάρτη και ολοκληρώνεται την Κυριακή, με εκλογή προέδρου και νέας ηγεσίας.

Η συμμετοχή στην εκλογή συνέδρων, πάντως, υπήρξε χαμηλότερη του αναμενόμενου, παρά την κινητοποίηση το τελευταίο διάστημα για εγγραφή νέων μελών, τόσο από τους πασοκογενείς, όσο και από το Αριστερό Ρεύμα. Οι υπολογισμοί έκαναν λόγο για 40.000 μέλη που θα προσέρχονταν στις κάλπες, ωστόσο, τελικά ο αριθμός όσων προσήλθαν εκτιμάται γύρω στις 33.500 με δεδομένο ότι το μέτρο για την εκλογή συνέδρων είναι ένα προς δέκα, οι σύνεδροι θα ανέλθουν στις 3.350 συν τους 50 περίπου αριστίνδην.

Οι συσχετισμοί των συνέδρων φέρεται από πρώτη ματιά να είναι οι ίδιοι του προηγούμενου Συνεδρίου, με την πλειοψηφία δηλαδή να συγκεντρώνει πάνω από 65% και την μειοψηφία της Αριστερής Πλατφόρμας περίπου 26%.

Οι κεντρικές λίστες στο Συνέδριο θα είναι δύο. Η μια των «προεδρικών

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

X