Opel Meriva: Πρώτο στην ικανοποίηση

Του ΣΠΥΡΟΥ ΡΕΚΚΑ

Στην έρευνα ικανοποίησης πελατών J.D. Power 2013, το ευέλικτο πολυμορφικό με τα σήματα της Opel συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία (80,6%) στον δείκτη VOSS Index. Με αυτόν τον δείκτη, το γνωστό ινστιτούτο έρευνας αγοράς μετρά την ικανοποίηση των ιδιοκτητών αυτοκινήτων, οι οποίοι οδηγούν ένα συγκεκριμένο μοντέλο για δύο χρόνια – κατά μέσο όρο.

Πέρα από την ελκυστική σχεδίαση, την υψηλή ποιότητα και τη μεγάλη ευελιξία εσωτερικού χώρου, η επιτυχία του Meriva οφείλεται και στην εξαιρετική εργονομία του. Είναι το πρώτο και μοναδικό αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο το οποίο έχει πιστοποιηθεί με τη σφραγίδα ποιότητας AGR για τη συνολική εργονομική φιλοσοφία του.

Βασικό συστατικό της βραβευμένης φιλοσοφίας εργονομίας του μικρού πολυμορφικού Meriva είναι το σύστημα θυρών FlexDoors, το οποίο επιτρέπει στις πόρτες να ανοίγουν με αντίθετη φορά. Για μέγιστη άνεση στο πίσω τμήμα της καμπίνας, οι πίσω πόρτες ανοίγουν ανάποδα από τις μπροστινές, μέχρι 84 μοίρες – πολύ περισσότερο από το συνηθισμένο άνοιγμα 68 μοιρών των συμβατικών θυρών. Αυτό το σύστημα διευκολύνει σημαντικά τους γονείς να εγκαταστήσουν τα παιδικά καθίσματα Isofix στα εξωτερικά πίσω καθίσματα και να ασφαλίσουν τα παιδιά τους. Επίσης, όταν ανοίγουν ταυτόχρονα οι εμπρός και πίσω πόρτες, δημιουργείται μία ζώνη ασφαλείας. Σε κάθε περίπτωση, διευκολύνουν την είσοδο των επιβατών και τη φόρτωση αντικειμένων.

Διαθέτει και άλλα μοναδικά χαρακτηριστικά, όπως τη μετακινούμενη κεντρική κονσόλα, το σύστημα μεταφοράς ποδηλάτων FlexFix κ.ά.

Στην Ελλάδα διατίθεται με τρεις κινητήρες βενζίνης, ισάριθμους πετρελαιοκινητήρες και έναν κινητήρα υγραερίου. Η γκάμα των βενζινοκίνητων μοτέρ απαρτίζεται από τα σύνολα 1.4 ισχύος 100 ίππων(μέση κατανάλωση 6 λίτρα/100 χλμ.), 120 (6,3 λίτρα/100 χλμ.) και 140 ίππων (6,3 λίτρα/100 χλμ.). Οι δύο ντίζελ έχουν χωρητικότητα 1.300 κ.εκ. και προσφέρονται σε δύο εκδόσεις ισχύος, με 75 (4,7 λίτρα/100 χλμ.) είτε 95 ίππους (4,1 λίτρα/100 χλμ.). Ο ισχυρότερος ντίζελ είναι αυτός των 1.700 κ.εκ., που αποδίδει 130 ίππους, κατανάλωση 5,3 λίτρα/100 χλμ. Κινητήρας υγραερίου 1.4 120 ίππων, 7,6 λίτρα/100 χλμ. Ο τιμοκατάλογος ξεκινά από τα 15.350 ευρώ, 13.190 ευρώ με απόσυρση και προωθητική ενέργεια.

Σχετικά άρθρα