Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / H άσκηση «καίει» τις… λιπαποθήκες
Έξι μήνες συχνής άσκησης, όπως η ποδηλασία ή η αεροβική άσκηση, είναι αρκετοί για να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο ο οργανισμός μας αποθηκεύει το λίπος, εκτιμά νέα μελέτη ερευνητών από το Πανεπιστήμιο Λουντ στη Σουηδία.Όπως διαπίστωσαν οι επιστήμονες, η συχνή άσκηση φάνηκε να προσθέτει ή να αφαιρεί χημικά μόρια (μεθυλομάδες) στο DNA, πράγμα που έχει ως αποτέλεσμα την ενεργοποίηση ή την απενεργοποίηση των γονιδίων και τελικά την αλλαγή του τρόπου αποθήκευσης του λίπους στα κύτταρα του οργανισμού.Δοκιμές που έγιναν σε υπέρβαρους εθελοντές, έδειξαν ότι η συχνή άσκηση επηρεάζει περισσότερα από 7.000 γονίδια. Φάνηκε ακόμα, να περιορίζει τη δράση γονιδίων-"κλειδιών

H άσκηση «καίει» τις… λιπαποθήκες

Έξι μήνες συχνής άσκησης, όπως η ποδηλασία ή η αεροβική άσκηση, είναι αρκετοί για να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο ο οργανισμός μας αποθηκεύει το λίπος, εκτιμά νέα μελέτη ερευνητών από το Πανεπιστήμιο Λουντ στη Σουηδία.

Όπως διαπίστωσαν οι επιστήμονες, η συχνή άσκηση φάνηκε να προσθέτει ή να αφαιρεί χημικά μόρια (μεθυλομάδες) στο DNA, πράγμα που έχει ως αποτέλεσμα την ενεργοποίηση ή την απενεργοποίηση των γονιδίων και τελικά την αλλαγή του τρόπου αποθήκευσης του λίπους στα κύτταρα του οργανισμού.

Δοκιμές που έγιναν σε υπέρβαρους εθελοντές, έδειξαν ότι η συχνή άσκηση επηρεάζει περισσότερα από 7.000 γονίδια. Φάνηκε ακόμα, να περιορίζει τη δράση γονιδίων-"κλειδιών

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

X