Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Καταγγελίες για χημικά όπλα στη Συρία
Αναλύσεις που διεξήγαγαν Ρώσοι επιστήμονες δείχνει ότι ένας πύραυλος ο οποίος έπληξε την περιοχή της επαρχίας Χαλέπι την 19η Μαρτίου φέροντας κεφαλή που περιείχε το νευροπαραλυτικό αέριο σαρίν πιθανότατα εκτοξεύτηκε από τους αντικαθεστωτικούς αντάρτες, όπως υποστήριξε χθες ο πρεσβευτής της Ρωσίας στον ΟΗΕ Βιτάλι Τσούρκιν.Το επεισόδιο, που είχε σημειωθεί στη Χαν αλ Άσαλ, είχε στοιχίσει τη ζωή τουλάχιστον 24 ανθρώπων. Η κυβέρνηση και η αντάρτες αλληλοκατηγορήθηκαν για επίθεση με χημικά όπλα. Και οι δύο πλευρές διαψεύδουν ότι χρησιμοποιούν τέτοια όπλα μαζικής καταστροφής.Ρώσοι ειδικοί συνέλεξαν θραύσματα από το χώρο όπου σημειώθηκε η επίθεση και οι "αποδείξεις

Καταγγελίες για χημικά όπλα στη Συρία

Αναλύσεις που διεξήγαγαν Ρώσοι επιστήμονες δείχνει ότι ένας πύραυλος ο οποίος έπληξε την περιοχή της επαρχίας Χαλέπι την 19η Μαρτίου φέροντας κεφαλή που περιείχε το νευροπαραλυτικό αέριο σαρίν πιθανότατα εκτοξεύτηκε από τους αντικαθεστωτικούς αντάρτες, όπως υποστήριξε χθες ο πρεσβευτής της Ρωσίας στον ΟΗΕ Βιτάλι Τσούρκιν.

Το επεισόδιο, που είχε σημειωθεί στη Χαν αλ Άσαλ, είχε στοιχίσει τη ζωή τουλάχιστον 24 ανθρώπων. Η κυβέρνηση και η αντάρτες αλληλοκατηγορήθηκαν για επίθεση με χημικά όπλα. Και οι δύο πλευρές διαψεύδουν ότι χρησιμοποιούν τέτοια όπλα μαζικής καταστροφής.

Ρώσοι ειδικοί συνέλεξαν θραύσματα από το χώρο όπου σημειώθηκε η επίθεση και οι «αποδείξεις

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

X