Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Έφυγε από τη ζωή ο Γρηγόρης Σολωμός
Απεβίωσε τα ξημερώματα, σε ηλικία 84 χρόνων, ο πρώην βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ Γρηγόρης Σολωμός, ο οποίος τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Το τελευταίο διάστημα, ο Γρηγόρης Σολωμός νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Αθήνας, ενώ πρόσφατα επαναδιακομίστηκε στην Πάτρα και νοσηλευόταν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο.Ο Γρηγόρης Σολωμός είχε γεννηθεί το 1929 στο χωριό Κούμαρι Αιγίου από γονείς αγρότες. Τελείωσε το γυμνάσιο στο Αίγιο και σπούδασε ιατρική στο πανεπιστήμιο Αθηνών, απ' όπου ανακηρύχθηκε διδάκτωρ.Εξελέγη τρεις φορές βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ, ενώ είχε διατελέσει υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, καθώς και διοικητής του ΙΚΑ. Επίσης, ο Γρηγόρης Σολωμός ήταν υποψήφιος δήμαρχος της Πάτρας το 1982, αλλά δεν είχε εκλεγεί.Κατά την διάρκεια της γερμανικής κατοχής είχε ενταχθεί στην ΕΠΟΝ και αργότερα σε άλλες παράνομες τότε οργανώσεις της Αριστεράς. Στη συνέχεια, εντάχθηκε στους δημοκρατικούς συνδέσμους της Ένωσης Κέντρου. Από τα φοιτητικά του χρόνια είχε ασχοληθεί με τον συνδικαλισμό και συνέχισε να ασχολείται και ως γιατρός.Η κηδεία του Γρηγόρη Σολωμού θα γίνει αύριο Πέμπτη στις 5.30 το απόγευμα από τον μητροπολιτικό της Ευαγγελίστριας, στην Πάτρα.ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Έφυγε από τη ζωή ο Γρηγόρης Σολωμός

Απεβίωσε τα ξημερώματα, σε ηλικία 84 χρόνων, ο πρώην βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ Γρηγόρης Σολωμός, ο οποίος τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Το τελευταίο διάστημα, ο Γρηγόρης Σολωμός νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Αθήνας, ενώ πρόσφατα επαναδιακομίστηκε στην Πάτρα και νοσηλευόταν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο.

Ο Γρηγόρης Σολωμός είχε γεννηθεί το 1929 στο χωριό Κούμαρι Αιγίου από γονείς αγρότες. Τελείωσε το γυμνάσιο στο Αίγιο και σπούδασε ιατρική στο πανεπιστήμιο Αθηνών, απ’ όπου ανακηρύχθηκε διδάκτωρ.

Εξελέγη τρεις φορές βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ, ενώ είχε διατελέσει υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, καθώς και διοικητής του ΙΚΑ. Επίσης, ο Γρηγόρης Σολωμός ήταν υποψήφιος δήμαρχος της Πάτρας το 1982, αλλά δεν είχε εκλεγεί.

Κατά την διάρκεια της γερμανικής κατοχής είχε ενταχθεί στην ΕΠΟΝ και αργότερα σε άλλες παράνομες τότε οργανώσεις της Αριστεράς. Στη συνέχεια, εντάχθηκε στους δημοκρατικούς συνδέσμους της Ένωσης Κέντρου. Από τα φοιτητικά του χρόνια είχε ασχοληθεί με τον συνδικαλισμό και συνέχισε να ασχολείται και ως γιατρός.

Η κηδεία του Γρηγόρη Σολωμού θα γίνει αύριο Πέμπτη στις 5.30 το απόγευμα από τον μητροπολιτικό της Ευαγγελίστριας, στην Πάτρα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X