Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Τετ α τετ της Κεφαλογιάννη με την υπουργό Τουρισμού της Πολωνίας
Η ενεργοποίηση της συμφωνίας τουριστικής συνεργασίας Ελλάδας- Πολωνίας, που επικυρώθηκε πρόσφατα από την ελληνική Βουλή και θέματα διμερούς συνεργασίας συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση της υπουργού Τουρισμού, Όλγας Κεφαλογιάννη, με την υπουργό Τουρισμού και Αθλητισμού της Πολωνίας, Joanna Mocha, καθώς και την υφυπουργό Τουρισμού, Katarzyna Sobierajska. Οι συναντήσεις αυτές έγιναν στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια στην Πολωνία. Η σχετική συμφωνία προβλέπει μεταξύ άλλων τη συμμετοχή των Τουριστικών Οργανισμών Ελλάδος- Πολωνίας σε αντίστοιχες τουριστικές εκθέσεις και την ανταλλαγή σπουδαστών και εμπειρογνωμόνων τουριστικών σχολών, μεταξύ των δύο χωρών. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, η υπουργός Τουρισμού δέχθηκε πρόσκληση από την ομόλογο της, να επισκεφτεί την Πολωνία, εντός του 2013, την οποία η κ. Κεφαλογιάννη αποδέχθηκε. Στο διάστημα της παραμονής της στην Πολωνία, η υπουργός Τουρισμού συναντήθηκε με Έλληνες και Πολωνούς επιχειρηματίες, με στόχο την ανίχνευση ενδιαφέροντος για επενδύσεις στην Ελλάδα, στον τουριστικό τομέα. Η κ. Κεφαλογιάννη παραχώρησε, επίσης, συνέντευξη σε ένα από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας, στο ΤVN αλλά και στο ευρείας κυκλοφορίας περιοδικό Podroze, τονίζοντας ότι η Ελλάδα είναι ένας ασφαλής και φιλόξενος προορισμός και παράλληλα, προσφέρει πολλές εναλλακτικές προτάσεις τουρισμού, για όλες τις κατηγορίες των τουριστών. Τέλος, σημειώνεται ότι η Ελλάδα είναι στην πρώτη θέση στις πολωνικές κρατήσεις τσάρτερ προς το εξωτερικό. Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, καθώς τις πρώτες θέσεις κατείχαν, παραδοσιακά, η Αίγυπτος και η Τουρκία. ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τετ α τετ της Κεφαλογιάννη με την υπουργό Τουρισμού της Πολωνίας

Η ενεργοποίηση της συμφωνίας τουριστικής συνεργασίας Ελλάδας- Πολωνίας, που επικυρώθηκε πρόσφατα από την ελληνική Βουλή και θέματα διμερούς συνεργασίας συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση της υπουργού Τουρισμού, Όλγας Κεφαλογιάννη, με την υπουργό Τουρισμού και Αθλητισμού της Πολωνίας, Joanna Mocha, καθώς και την υφυπουργό Τουρισμού, Katarzyna Sobierajska. Οι συναντήσεις αυτές έγιναν στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια στην Πολωνία.

Η σχετική συμφωνία προβλέπει μεταξύ άλλων τη συμμετοχή των Τουριστικών Οργανισμών Ελλάδος- Πολωνίας σε αντίστοιχες τουριστικές εκθέσεις και την ανταλλαγή σπουδαστών και εμπειρογνωμόνων τουριστικών σχολών, μεταξύ των δύο χωρών.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, η υπουργός Τουρισμού δέχθηκε πρόσκληση από την ομόλογο της, να επισκεφτεί την Πολωνία, εντός του 2013, την οποία η κ. Κεφαλογιάννη αποδέχθηκε.

Στο διάστημα της παραμονής της στην Πολωνία, η υπουργός Τουρισμού συναντήθηκε με Έλληνες και Πολωνούς επιχειρηματίες, με στόχο την ανίχνευση ενδιαφέροντος για επενδύσεις στην Ελλάδα, στον τουριστικό τομέα.

Η κ. Κεφαλογιάννη παραχώρησε, επίσης, συνέντευξη σε ένα από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας, στο ΤVN αλλά και στο ευρείας κυκλοφορίας περιοδικό Podroze, τονίζοντας ότι η Ελλάδα είναι ένας ασφαλής και φιλόξενος προορισμός και παράλληλα, προσφέρει πολλές εναλλακτικές προτάσεις τουρισμού, για όλες τις κατηγορίες των τουριστών.

Τέλος, σημειώνεται ότι η Ελλάδα είναι στην πρώτη θέση στις πολωνικές κρατήσεις τσάρτερ προς το εξωτερικό. Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, καθώς τις πρώτες θέσεις κατείχαν, παραδοσιακά, η Αίγυπτος και η Τουρκία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X