Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / «Δεν θα υπάρξουν άλλες περικοπές μισθών» διαβεβαίωσε ο Αβραμόπουλος
Δεν θα υπάρξουν νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, διαβεβαίωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, με δηλώσεις του, στο περιθώριο γεύματος που παρέθεσε στους στρατιωτικούς συντάκτες, το μεσημέρι, στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων.Στη συμφωνία αυτή κατέληξε η τρόικα με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Αναφερόμενος δε στις σχετικές διαπραγματεύσεις ο κ. Αβραμόπουλος σχολίασε ότι ήταν πολύ πιο σκληρές σε σχέση με εκείνες που διεξήχθησαν κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα της θητείας του στο υπουργείο. Όσον αφορά το επιπλέον ποσό που απαιτούσε η τρόικα αυτό θα περικοπεί από άλλες δαπάνες του υπουργείου.Εξάλλου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας εκτίμησε ότι οι τακτικές αποχωρήσεις του πολιτικού προσωπικού είναι τέτοιες σε αριθμό ώστε δεν απαιτούνται πρόσθετες παρεμβάσεις.Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε ότι τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) δεν μπορεί και δεν πρέπει να κλείσουν και στις επίμονες ερωτήσεις των στρατιωτικών συντακτών προσέθεσε ότι δεν θα κλείσουν.Τέλος γνωστοποίησε ότι στις 19 Ιουλίου θα κατατεθεί τροπολογία στη Βουλή με την οποία η αρμόδια υποεπιτροπή της θα δίνει την τελική έγκριση για την υπογραφή της οποιασδήποτε σύμβασης προμήθειας, την αναγκαιότητα της οποίας έχει προκρίνει το ΚΥΣΕΑ αλλά και η αρμόδια επιτροπή. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας χαρακτήρισε τη σχετική τροπολογία ως μία ακόμη δικλείδα ασφαλείας για διαφάνεια στον τομέα των προμηθειών.ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Δεν θα υπάρξουν άλλες περικοπές μισθών» διαβεβαίωσε ο Αβραμόπουλος

Δεν θα υπάρξουν νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, διαβεβαίωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, με δηλώσεις του, στο περιθώριο γεύματος που παρέθεσε στους στρατιωτικούς συντάκτες, το μεσημέρι, στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Στη συμφωνία αυτή κατέληξε η τρόικα με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Αναφερόμενος δε στις σχετικές διαπραγματεύσεις ο κ. Αβραμόπουλος σχολίασε ότι ήταν πολύ πιο σκληρές σε σχέση με εκείνες που διεξήχθησαν κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα της θητείας του στο υπουργείο. Όσον αφορά το επιπλέον ποσό που απαιτούσε η τρόικα αυτό θα περικοπεί από άλλες δαπάνες του υπουργείου.

Εξάλλου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας εκτίμησε ότι οι τακτικές αποχωρήσεις του πολιτικού προσωπικού είναι τέτοιες σε αριθμό ώστε δεν απαιτούνται πρόσθετες παρεμβάσεις.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε ότι τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) δεν μπορεί και δεν πρέπει να κλείσουν και στις επίμονες ερωτήσεις των στρατιωτικών συντακτών προσέθεσε ότι δεν θα κλείσουν.

Τέλος γνωστοποίησε ότι στις 19 Ιουλίου θα κατατεθεί τροπολογία στη Βουλή με την οποία η αρμόδια υποεπιτροπή της θα δίνει την τελική έγκριση για την υπογραφή της οποιασδήποτε σύμβασης προμήθειας, την αναγκαιότητα της οποίας έχει προκρίνει το ΚΥΣΕΑ αλλά και η αρμόδια επιτροπή. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας χαρακτήρισε τη σχετική τροπολογία ως μία ακόμη δικλείδα ασφαλείας για διαφάνεια στον τομέα των προμηθειών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X