Συρία: Διαδηλώσεις για τις ελλείψεις τροφίμων

Σύροι αντάρτες άνοιξαν πυρ στον αέρα σε μια συνοικία την οποία ελέγχουν οι αντικαθεστωτικοί στο Χαλέπι για να απωθήσουν πολίτες που διαδήλωναν εναντίον του αποκλεισμού που αποτρέπει να φτάνουν τρόφιμα και φάρμακα στις περιοχές της πόλης που ελέγχουν οι κυβερνητικές δυνάμεις, όπως είπαν κάτοικοί της σήμερα.

Οι αντάρτες εμποδίζουν την είσοδο προμηθειών στο δυτικό τμήμα του Χαλεπιού εδώ και εβδομάδες. Αυτή η κίνηση τακτικής έχει στόχο να πλήξει τις γραμμές ανεφοδιασμού των δυνάμεων του Μπασάρ αλ Άσαντ, αλλά πλέον χιλιάδες πολίτες δεν έχουν καθόλου τρόφιμα, είπαν οι κάτοικοι αυτοί.

Ένα βίντεο το οποίο αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο χθες απεικονίζει δεκάδες πολίτες στη συνοικία Μπουστάν αλ Κασρ, που ελέγχουν οι αντάρτες, να διαδηλώνουν σε ένα σημείο ελέγχου που εμποδίζει την είσοδο προμηθειών στο δυτικό τμήμα της πόλης, στο οποίο ζουν 2 εκατ. άνθρωποι και το οποίο ελέγχει ο τακτικός στρατός.

Αν και οι αντάρτες και ο στρατός διατηρούν τον έλεγχο σε διαφορετικά τμήματα της χώρας, στους πολίτες συνήθως επιτρέπεται να περνούν από την μια περιοχή στην άλλη για να αγοράζουν χρειώδη ή να συναντούν μέλη των οικογενειών τους.

Στο βίντεο, που αναρτήθηκε από το Γραφείο Πληροφόρησης της Μπουστάν αλ Κασρ που έχουν δημιουργήσει οι αντικαθεστωτικοί, εικονίζει άνδρες που διαδηλώνουν να φωνάζουν “ο λαός θέλει να τερματιστεί ο αποκλεισμός

Σχετικά άρθρα