Ουγγαρία: Αυξήσεις τους εκπαιδευτικούς

Η Ουγγαρία θα αυξήσει τους μισθούς 150.000 εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κατά 34% κατά μέσο όρο και θα τους χορηγεί και άλλες αυξήσεις κάθε χρόνο μέχρι το 2017, δήλωσε σήμερα ένας υπουργός της κυβέρνησης.

Το μέτρο μπορεί να βοηθήσει το κόμμα Fidesz του πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν να σταθεροποιήσει το άνετο προβάδισμά του στις δημοσκοπήσεις ενόψει των εθνικών εκλογών που αναμένεται να διεξαχθούν τον ερχόμενο Απρίλιο ή Μάιο.

Ο Ζόλταν Μπάλογκ, υπουργός Ανθρώπινων Πόρων, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου πως οι μισθοί των εκπαιδευτικών θα αυξηθούν και πάλι το Σεπτέμβριο του 2014 κατά μέσο όρο 10%, ενώ περαιτέρω αυξήσεις θα χορηγούνται κάθε χρόνο ως το 2017.

Οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κερδίζουν κατά μέσο όρο 160.000 φιορίνια (550 ευρώ) το χρόνο, σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, λιγότερα από το μέσο όρο των μισθών στην Ουγγαρία, που φθάνει τα 230.000 φιορίνια (785 ευρώ).

Ο Μπάλογκ δεν έκανε γνωστό πόσο θα κοστίσει η αύξηση στο φετινό κρατικό προϋπολογισμό.

“Δύσκολα μπορείς να το ερμηνεύσεις αυτό με άλλο τρόπο από το ότι η κυβέρνηση προετοιμάζεται για τις εκλογές του 2014 και φαίνεται πως αυξάνει τις δαπάνες

Σχετικά άρθρα