Νεκρός στενός συνεργάτης του Ζαρντάρι

Ένας από τους στενότερους συνεργάτες του προέδρου του Πακιστάν Άσιφ Άλι Ζαρντάρι σκοτώθηκε σε επίθεση που φέρεται ότι έκανε ένας βομβιστής-καμικάζι όταν το θωρακισμένο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο αξιωματούχος σταμάτησε σε μια αγορά ώστε αυτός να αγοράσει μερικά φρούτα, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Το Πακιστάν υφίσταται ένα κύμα βομβιστικών επιθέσεων μετά την ορκωμοσία του νέου πρωθυπουργού της χώρας Ναουάζ Σαρίφ τον Ιούνιο, γεγονός που υπογραμμίζει τις προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζει η κυβέρνηση στην ασιατική χώρα –που διαθέτει πυρηνικό οπλοστάσιο–, στην προσπάθειά της να καθυποτάξει την εξέγερση ισλαμιστών εξτρεμιστών που συνδέονται με τους Ταλιμπάν.

Στην επίθεση εναντίον του Μπιλάλ Σάιχ, του υπεύθυνου ασφαλείας του προέδρου του Πακιστάν που βρισκόταν πάντα δίπλα του στις δημόσιες εμφανίσεις του, βρήκε επίσης το θάνατο ένας αστυνομικός και άλλοι δύο άνθρωποι. Η επίθεση σημειώθηκε στο ανατολικό Καράτσι, σε μια πόλη που θεωρείται η οικονομική πρωτεύουσα της χώρας.

“Φαίνεται ότι ο δράστης της επίθεσης περπάτησε ως το αυτοκίνητο του Μπιλάλ Σάιχ και πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί έξω από το μπροστινό κάθισμα του αυτοκινήτου στο οποίο βρισκόταν ο Σάιχ

Σχετικά άρθρα