Η ΕΕ επενδύει σε έρευνα και καινοτομία

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τα κράτη – μέλη της ΕΕ και η ευρωπαϊκή βιομηχανία θα επενδύσουν, κατά τα επόμενα επτά έτη, 22,58 δισ. ευρώ, για έρευνα και καινοτομία σε τομείς που προσφέρουν θέσεις εργασίας υψηλής ποιότητας.

Το μεγαλύτερο μέρος των επενδύσεων θα διατεθεί σε πέντε συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στους τομείς των φαρμάκων, της αεροναυτικής, των βιομηχανιών βιολογικής βάσης, των καυσίμων, και των ηλεκτρονικών εφαρμογών.

Η Επιτροπή προσδοκά ότι οι ερευνητικές αυτές συμπράξεις θα τονώσουν την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής βιομηχανίας σε τομείς που παρέχουν ήδη περισσότερες από 4 εκατομμύρια θέσεις εργασίας και παράλληλα θα δώσουν λύσεις σε μείζονες προκλήσεις της κοινωνίας, όπως η μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα ή η παροχή αντιβιοτικών της επόμενης γενιάς.

Ο Ζοζέ Μ. Μπαρόζο, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δήλωσε:

“Η ΕΕ πρέπει να παραμείνει στην παγκόσμια πρωτοπορία στρατηγικών τεχνολογικών τομέων που προσφέρουν θέσεις εργασίας υψηλής ποιότητας. Αυτή η δέσμη επενδύσεων στην καινοτομία συνδυάζει τις δημόσιες και ιδιωτικές χρηματοδοτήσεις προς αυτή την κατεύθυνση και αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο ότι ο προϋπολογισμός της ΕΕ είναι προϋπολογισμός για την ανάπτυξη

Σχετικά άρθρα