Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Η Βρετανία αποσύρει 1.900 στρατιωτικούς
Η Βρετανία πρόκειται να αποσύρει 1.900 στρατιωτικούς από το Αφγανιστάν ως το φθινόπωρο, όπως δήλωσε χθες ο υπουργός Φίλιπ Χάμοντ, μειώνοντας τον αριθμό των ανδρών των βρετανικών ένοπλων δυνάμεων οι οποίοι επιχειρούν στη χώρα αυτή στους 6.000.Η αποχώρηση των Βρετανών στρατιωτικών εντάσσεται στους σχεδιασμούς της κυβέρνηση του συντηρητικού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον να μειωθούν οι δυνάμεις της χώρας που δρουν στο Αφγανιστάν σε 5.200 στελέχη ως τα τέλη του 2013, πρόσθεσε ο ίδιος. Όλα τα μάχιμα στρατεύματα του NATO αναμένεται ότι θα έχουν αποσυρθεί από το Αφγανιστάν ως τα τέλη του 2014.Κατά την διάρκεια μιας επίσκεψής του στο Αφγανιστάν τον περασμένο μήνα, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας είχε δηλώσει ότι η χώρα του θα συνεχίσει να διευθύνει τη σχολή εκπαίδευσης αξιωματικών των αφγανικών ένοπλων δυνάμεων και να παρέχει οικονομική βοήθεια στην κυβέρνηση της ασιατικής χώρας.ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Βρετανία αποσύρει 1.900 στρατιωτικούς

Η Βρετανία πρόκειται να αποσύρει 1.900 στρατιωτικούς από το Αφγανιστάν ως το φθινόπωρο, όπως δήλωσε χθες ο υπουργός Φίλιπ Χάμοντ, μειώνοντας τον αριθμό των ανδρών των βρετανικών ένοπλων δυνάμεων οι οποίοι επιχειρούν στη χώρα αυτή στους 6.000.

Η αποχώρηση των Βρετανών στρατιωτικών εντάσσεται στους σχεδιασμούς της κυβέρνηση του συντηρητικού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον να μειωθούν οι δυνάμεις της χώρας που δρουν στο Αφγανιστάν σε 5.200 στελέχη ως τα τέλη του 2013, πρόσθεσε ο ίδιος. Όλα τα μάχιμα στρατεύματα του NATO αναμένεται ότι θα έχουν αποσυρθεί από το Αφγανιστάν ως τα τέλη του 2014.

Κατά την διάρκεια μιας επίσκεψής του στο Αφγανιστάν τον περασμένο μήνα, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας είχε δηλώσει ότι η χώρα του θα συνεχίσει να διευθύνει τη σχολή εκπαίδευσης αξιωματικών των αφγανικών ένοπλων δυνάμεων και να παρέχει οικονομική βοήθεια στην κυβέρνηση της ασιατικής χώρας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X