Το τέλειο μακιγιάζ για τα λευκά ρούχα

Οι κανόνες του μακιγιάζ αλλάζουν συνέχεια. Όταν, λοιπόν, η Κατρίν Ντενέβ φορούσε τα λευκά της πουκάμισα μπορούσε να τα συνδυάσει με παχιές γραμμές άι λάινερ που έφταναν μέχρι τον κρόταφο. Σήμερα όμως;

Μία προσεκτική μελέτη στα total look του λευκού που είδαμε στις πασαρέλες της άνοιξης μας μαθαίνει πως το μακιγιάζ δεν μπορεί να είναι nude. Καθώς το λευκό είναι ένα δυνατό χρώμα που ακτινοβολεί ενέργεια, χρειάζεται ένα δυνατό μακιγιάζ για να εξισορροπήσει.

Στην αντίθετη περίπτωση, το πρόσωπο δείχνει χλωμό, σαν άρρωστο.

Φανταστείτε ότι το λευκό πουκάμισο ή φόρεμα είναι ένας προβολέας που φωτίζει το πρόσωπο και, φυσικά, κάθε ατέλεια. Οπότε, τι κάνουμε;

Φροντίζουμε να απλώσουμε μία καλυπτική βάση που να δείχνει το δέρμα φωτεινό και ομοιόμορφο. Στη συνέχεια τονίζουμε τα ζυγωματικά με ένα ρουζ που να μην είναι πολύ έντονο, ούτε και πολύ χρωματιστό γιατί το φως του λευκού θα το κάνει να δείχνει υπερβολικό.

Αποφασίζουμε τι θα τονίσουμε: τα μάτια ή τα χείλια; Και τα δύο δεν γίνεται γιατί πάλι υπάρχει το θέμα του λευκού που λειτουργεί σαν προβολέας και κινδυνεύουμε να φανούμε λίγο κλόουν. Για ένα πιο σοφιστικέ μακιγιάζ δίνουμε έμφαση στα μάτια με σκιές σε γήινους τόνους, ακόμα και σμόκι αν θέλουμε.

Για ένα πιο θηλυκό λουκ δίνουμε έμφαση στα χείλη με κόκκινο ή πορτοκαλί κραγιόν.

ΠΗΓΗ: marieclaire.gr

Σχετικά άρθρα