Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Με F-16 προμηθεύουν οι ΗΠΑ την Αίγυπτο
Η Ουάσινγκτον προωθεί την παράδοση τεσσάρων F-16 στην Αίγυπτο τις επόμενες εβδομάδες, δήλωσαν στο πρακτορείο Reuters αξιωματούχοι του αμερικανικού Πενταγώνου.H αμερικανική κυβέρνηση προσπαθεί να κρατήσει μία ισορροπία απέναντι στις εξελίξεις στην Αίγυπτο, αποφεύγοντας τόσο να επιδοκιμάσει την αποπομπή του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι από τον στρατό, όσο και να την καταδικάσει ως πραξικόπημα.Σύμφωνα με την αμερικανική νομοθεσία, ο χαρακτηρισμός των ενεργειών του αιγυπτιακού στρατού ως πραξικοπήματος θα υποχρέωνε την Ουάσινγκτον να διακόψει τη χορήγηση της βοήθειας προς την Αίγυπτο, ύψους 1,5 δισεκατομμυρίου δολαρίων ετησίως, εκ της οποίας το 1,3 δισεκατομμύριο είναι η στρατιωτική βοήθεια.Πηγές του Πενταγώνου δήλωσαν ότι τα τέσσερα F-16 της Martin Lockheed Corp. αποτελούν τμήμα του ετήσιου πακέτου της στρατιωτικής βοήθειας προς την Αίγυπτο και αναμένεται να παραδοθούν εντός του Αυγούστου."Θεωρούμε ότι δεν πρέπει να υπάρξουν εσπευσμένες μεταβολές στα προγράμματα βοήθειας προς τον αιγυπτιακό στρατό

Με F-16 προμηθεύουν οι ΗΠΑ την Αίγυπτο

Η Ουάσινγκτον προωθεί την παράδοση τεσσάρων F-16 στην Αίγυπτο τις επόμενες εβδομάδες, δήλωσαν στο πρακτορείο Reuters αξιωματούχοι του αμερικανικού Πενταγώνου.

H αμερικανική κυβέρνηση προσπαθεί να κρατήσει μία ισορροπία απέναντι στις εξελίξεις στην Αίγυπτο, αποφεύγοντας τόσο να επιδοκιμάσει την αποπομπή του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι από τον στρατό, όσο και να την καταδικάσει ως πραξικόπημα.

Σύμφωνα με την αμερικανική νομοθεσία, ο χαρακτηρισμός των ενεργειών του αιγυπτιακού στρατού ως πραξικοπήματος θα υποχρέωνε την Ουάσινγκτον να διακόψει τη χορήγηση της βοήθειας προς την Αίγυπτο, ύψους 1,5 δισεκατομμυρίου δολαρίων ετησίως, εκ της οποίας το 1,3 δισεκατομμύριο είναι η στρατιωτική βοήθεια.

Πηγές του Πενταγώνου δήλωσαν ότι τα τέσσερα F-16 της Martin Lockheed Corp. αποτελούν τμήμα του ετήσιου πακέτου της στρατιωτικής βοήθειας προς την Αίγυπτο και αναμένεται να παραδοθούν εντός του Αυγούστου.

"Θεωρούμε ότι δεν πρέπει να υπάρξουν εσπευσμένες μεταβολές στα προγράμματα βοήθειας προς τον αιγυπτιακό στρατό

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

X