Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Συναισθήματα που μας προκαλούν πείνα
Η πείνα είναι ένας μηχανισμός του οργανισμού που ειδοποιεί τον άνθρωπο ότι μειώνεται η ενέργεια του σώματός του, ώστε αυτός να φροντίσει να αναζητήσει το καύσιμό του και να ανεφοδιαστεί με αυτό. Σε αντίθεση όμως με άλλους οργανισμούς, ο άνθρωπος δεν κινητοποιείται μόνο από τον βιολογικό μηχανισμό του για να αναζητήσει τροφή. Δηλαδή δεν τρώει μόνο για να δώσει ενέργεια στον εαυτό του αλλά και για άλλους λόγους, που δεν σχετίζονται με την πρόληψη ενέργειας. Αυτοί οι λόγοι εντοπίζονται από την απλή απόλαυση της γεύσης μέχρι την ικανοποίηση βαθύτερων ψυχικών αναγκών.Διαβάστε περισσότερα στο boro.gr

Συναισθήματα που μας προκαλούν πείνα

Η πείνα είναι ένας μηχανισμός του οργανισμού που ειδοποιεί τον άνθρωπο ότι μειώνεται η ενέργεια του σώματός του, ώστε αυτός να φροντίσει να αναζητήσει το καύσιμό του και να ανεφοδιαστεί με αυτό. Σε αντίθεση όμως με άλλους οργανισμούς, ο άνθρωπος δεν κινητοποιείται μόνο από τον βιολογικό μηχανισμό του για να αναζητήσει τροφή. Δηλαδή δεν τρώει μόνο για να δώσει ενέργεια στον εαυτό του αλλά και για άλλους λόγους, που δεν σχετίζονται με την πρόληψη ενέργειας. Αυτοί οι λόγοι εντοπίζονται από την απλή απόλαυση της γεύσης μέχρι την ικανοποίηση βαθύτερων ψυχικών αναγκών.

Διαβάστε περισσότερα στο boro.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X