Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Το πιο καλοδιατηρημένο μαμούθ εκτίθεται στο κοινό για πρώτη φορά
Ένα θηλυκό μαμούθ, ηλικίας 39.000 ετών, που βρέθηκε πρόσφατα κάτω από τους πάγους των νησιών Lyakhovsky στη Σιβηρία, θα μεταφερθεί στην Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας, όπου και θα εκτεθεί για δυο μήνες. Το μαμούθ, εν ονόματι Γιούκα, αποτελεί το πιο καλοδιατηρημένο εύρημα αφού, εκτός από την ανέπαφη γούνα του και τους μυϊκούς ιστούς, στο σώμα του βρέθηκε φρέσκο αίμα. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που οι επιστήμονες κατάφεραν να συλλέξουν αίμα από μαμούθ, κάτι που αμέσως πυροδότησε νέες συζητήσεις για την κλωνοποίηση του γιγάντιου ζώου, ένα θέμα που απασχολεί την επιστημονική κοινότητα εδώ και πολύ καιρό. Σημειώνεται ότι το μαμούθ ήταν διαμελισμένο, πιθανότατα επειδή κατασπαράχθηκε από προϊστορικούς θηρευτές. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι το ζώο παγιδεύτηκε σε κάποιον βάλτο με νερό, όπου και πέθανε σε ηλικία δέκα ετών. Τα μαμούθ εξαφανίστηκαν πριν 4.000 χρόνια. Την Τρίτη το θηλυκό μαμούθ παρουσιάστηκε στους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης. Η έκθεση θα ολοκληρωθεί στις 16 Σεπτεμβρίου. ΠΗΓΗ: econews.gr

Το πιο καλοδιατηρημένο μαμούθ εκτίθεται στο κοινό για πρώτη φορά

Ένα θηλυκό μαμούθ, ηλικίας 39.000 ετών, που βρέθηκε πρόσφατα κάτω από τους πάγους των νησιών Lyakhovsky στη Σιβηρία, θα μεταφερθεί στην Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας, όπου και θα εκτεθεί για δυο μήνες.

Το μαμούθ, εν ονόματι Γιούκα, αποτελεί το πιο καλοδιατηρημένο εύρημα αφού, εκτός από την ανέπαφη γούνα του και τους μυϊκούς ιστούς, στο σώμα του βρέθηκε φρέσκο αίμα.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που οι επιστήμονες κατάφεραν να συλλέξουν αίμα από μαμούθ, κάτι που αμέσως πυροδότησε νέες συζητήσεις για την κλωνοποίηση του γιγάντιου ζώου, ένα θέμα που απασχολεί την επιστημονική κοινότητα εδώ και πολύ καιρό.

Σημειώνεται ότι το μαμούθ ήταν διαμελισμένο, πιθανότατα επειδή κατασπαράχθηκε από προϊστορικούς θηρευτές.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι το ζώο παγιδεύτηκε σε κάποιον βάλτο με νερό, όπου και πέθανε σε ηλικία δέκα ετών. Τα μαμούθ εξαφανίστηκαν πριν 4.000 χρόνια. Την Τρίτη το θηλυκό μαμούθ παρουσιάστηκε στους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης. Η έκθεση θα ολοκληρωθεί στις 16 Σεπτεμβρίου.

ΠΗΓΗ: econews.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X