Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες επιστρέφουν στις γραφομηχανές

Επειτα από τις αποκαλύψεις του Εντουαρντ Σνόουντεν, μία από τις ρωσικές υπηρεσίες Πληροφοριών αποφάσισε να αγοράσει γραφομηχανές για τη δακτυλογράφηση των απόρρητων εγγράφων, σύμφωνα με δημοσίευμα της Izvestia.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας (FSO), που προήλθε από την μετεξέλιξη της KGB, δημοσίευσε πρόσκληση ενδιαφέροντος για την αγορά είκοσι γραφομηχανών.

“Η απόφαση ελήφθη έπειτα από τα σκάνδαλα του WikiLeaks, τις αποκαλύψεις του Σνόουντεν καθώς και τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ έγινε στόχος τηλεφωνικής παρακολούθησης κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής της Ομάδας των 20 στο Λονδίνο”, εξηγεί στην εφημερίδα πηγή της υπηρεσίας.

“Αποφασίσθηκε η χρήση περισσότερων εγγράφων σε χαρτί”, είπε η ίδια πηγή. Η υπηρεσία Τύπου της FSO αρνήθηκε να σχολιάσει την πληροφορία. Ωστόσο, σύμφωνα με άλλες πηγές, τόσο οι μυστικές υπηρεσίες, όσο και το υπουργείο Αμυνας συνεχίζουν να χρησιμοποιούν γραφημηχανές.

“Από την πλευρά της ασφάλειας, κάθε είδος ηλεκτρονικής επικοινωνίας είναι ευάλωτο. Οποιαδήποτε πληροφορία είναι προσβάσιμη από έναν υπολογιστή. Πρέπει να προτιμάται το πιο πρωτόγονο μέσον: το χέρι ή η γραφομηχανή”, σχολίασε ο Νικολάι Κοβαλόφ, βουλευτής και πρώην διευθυντής της FSB (πρώην KGB).

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα