Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Οι πρώτες εικόνες με την ουρά του ηλιακού μας συστήματος
Επιστήμονες της NASA που μελετούσαν δεδομένα του δορυφόρου Interstellar Boundary Explorer (IBEX) ανακοίνωσαν την Τετάρτη ότι παρατήρησαν για πρώτη φορά απευθείας την ηλιο-ουρά, την μακριά ουρά του ηλιακού μας συστήματος.Με τον όρο ηλιο-ουρά οι επιστήμονες περιγράφουν ένα ρεύμα φορτισμένων σωματιδίων πίσω από την ηλιόσφαιρα, τη μαγνητική φυσαλίδα που περιβάλλει το ηλιακό μας σύστημα, τους ηλιακούς ανέμους και το μαγνητικό πεδίο του Ήλιου.Οι επιστήμονες υπέθεταν εδώ και χρόνια ότι η ηλιόσφαιρα έχει ουρά, ωστόσο δεν είχαν καταφέρει να το αποδείξουν. Όπως επισημαίνουν στη μελέτη τους, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Αστροφυσικής, η ουρά μοιάζει με τετράφυλλο τριφύλλι.Τα πλαϊνά "φύλλα

Οι πρώτες εικόνες με την ουρά του ηλιακού μας συστήματος

Επιστήμονες της NASA που μελετούσαν δεδομένα του δορυφόρου Interstellar Boundary Explorer (IBEX) ανακοίνωσαν την Τετάρτη ότι παρατήρησαν για πρώτη φορά απευθείας την ηλιο-ουρά, την μακριά ουρά του ηλιακού μας συστήματος.

Με τον όρο ηλιο-ουρά οι επιστήμονες περιγράφουν ένα ρεύμα φορτισμένων σωματιδίων πίσω από την ηλιόσφαιρα, τη μαγνητική φυσαλίδα που περιβάλλει το ηλιακό μας σύστημα, τους ηλιακούς ανέμους και το μαγνητικό πεδίο του Ήλιου.

Οι επιστήμονες υπέθεταν εδώ και χρόνια ότι η ηλιόσφαιρα έχει ουρά, ωστόσο δεν είχαν καταφέρει να το αποδείξουν. Όπως επισημαίνουν στη μελέτη τους, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Αστροφυσικής, η ουρά μοιάζει με τετράφυλλο τριφύλλι.

Τα πλαϊνά «φύλλα

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

X