5 τροφές-σύμμαχοι στο αδυνάτισμα!

Η αντίληψη ότι τα τρόφιμα είναι  εχθρός μας στη μάχη κατά του λίπους είναι λανθασμένη. Οι διατροφολόγοι, μάλιστα, υποστηρίζουν πως ορισμένα τρόφιμα έχουν την ικανότητα να αυξήσουν τον μεταβολισμό μας ενισχύοντας την ικανότητα του σώματος να καίει λίπος.

Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε για εσάς 5 τα τροφές που θα κάνουν τα κιλά να…ξεκολλήσουν μια και καλή από το σώμα σας.

Μήλα
Τα μήλα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πηκτίνη, η οποία περιορίζει την ποσότητα των λιποκυττάρων που μπορεί να απορροφήσει ο οργανισμός. Τα μήλα είναι, επίσης, πλούσια σε φυτικές ίνες, με αποτέλεσμα να αισθάνεστε πλήρεις για περισσότερη ώρα.  Πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει ότι τρώγοντας ένα μήλο ώρα μισή ή μία ώρα πριν από το γεύμα, μειώνονται οι θερμίδες του γεύματος.

Βρώμη
Η βρώμη είναι πλούσια σε διαλυτές φυτικές ίνες, με αποτέλεσμα τη μείωση της χοληστερόλης και του λίπους στο αίμα. Είναι, επίσης, υψηλή σε αυτό που οι διαιτολόγοι αποκαλούν «δείκτη κορεσμού», που σημαίνει ότι η βρώμη έχει την δυνατότητα να σας κάνει να αισθάνεστε πλήρεις.

Κανέλα
Εντάξει, έτσι δεν είναι ακριβώς τρόφιμο, αλλά μπαχαρικό. Δεν προσθέτει θερμίδες, ενώ παράλληλα βοηθά στην καύση του λίπους. Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη, η  κανέλα φαίνεται πως έχει την ικανότητα να μεταβολίζει τη ζάχαρη.

Κουκουνάρι
Πλούσια σε υγιή λιπαρά οξέα, τα κουκουνάρια ενισχύουν τα επίπεδα της λεγόμενης «ορμόνης κορεσμού», της  γκρελίνης, η οποία δίνει σήμα στον εγκέφαλο ότι έχετε χορτάσει.   Όταν τα επίπεδα γκρελίνης είναι υψηλά, όχι μόνο δεν αισθάνεστε πεινασμένοι, αλλά είστε και σε θέση να αντισταθείτε στους πειρασμούς.

Αυγά
Ως συμπυκνωμένη μορφή ζωικής πρωτεΐνης, τα αυγά είναι ιδιαιτέρως θρεπτικά δύναμη και ο τέλειος τρόπος για να ξεκινήσετε την ημέρα σας. Μελέτες έχουν επανειλημμένα διαπιστώσει ότι οι άνθρωποι που τρώνε ένα αυγό κάθε πρωί, χάνουν το διπλάσιο βάρος από εκείνους που δεν τρώνε.

Σχετικά άρθρα