Αρχική / Διατροφή / Food therapy / Και όμως,τα αβγά δεν ανεβάζουν τη χοληστερίνη!
Και όμως,τα αβγά δεν ανεβάζουν τη χοληστερίνη! thumbnail

Και όμως,τα αβγά δεν ανεβάζουν τη χοληστερίνη!

Τα αυγά μπορούν να καταναλωθούν ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής και είναι απίθανο να αυξήσουν τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα, σύμφωνα με τα στοιχεία πρόσφατης έρευνας.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Surrey, η έρευνα αναθεωρεί ό,τι πιστεύεται ως τώρα καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι η σύσταση πως η κατανάλωση δεν υπερβαίνει τα τρία αυγά την εβδομάδα είναι ξεπερασμένη.

Επιπλέον, η έρευνα αποδεικνύει ότι οι άνθρωποι πρέπει να ανησυχούν περισσότερο  για την πρόσληψη των κορεσμένων λιπαρών παρά για τον αριθμό των αυγών που καταναλώνουν. Ο επικεφαλής της μελέτης Bruce υποστηρίζει ότι η κατανάλωση αυγού συμβάλλει σε μια υγιεινή διατροφή, καθώς είναι ένα από τα πιο θρεπτικά τρόφιμα της φύσης.

Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στον British Nutrition Foundation υποστηρίζουον επίσης ότι η χοληστερόλη είναι παρούσα στα αυγά, αλλά αυτό δεν έχει επιπτώσεις στα επίπεδα της χοληστερόλης στο αίμα.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X