Αρχική / Διατροφή / Δίαιτα / Τρόποι να μειώσεις τις θερμίδες στα παιδικά σνακ
Τρόποι να μειώσεις τις θερμίδες στα παιδικά σνακ thumbnail

Τρόποι να μειώσεις τις θερμίδες στα παιδικά σνακ

Με την παχυσαρκία να έχει αναγνωριστεί επισήμως ως ασθένεια, οι γονείς ψάχνουν συνεχώς για σνακ μειωμένων θερμίδων για τα παιδιά τους. Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Cornell στις ΗΠΑ διεξήγαγαν έρευνα με σκοπό να βρουν εναλλακτικές επιλογές νόστιμων και συγχρόνως ολιγοθερμιδικών σνακ.

Πιο συγκεκριμένα, οι επιστήμονες προσπάθησαν να προσδιορίσουν κατά πόσο ορισμένα είδη σνακ επιτρέπουν στα παιδιά να αισθάνονται χορτάτα καταναλώνοντας όμως λιγότερες θερμίδες. Για τον σκοπό αυτό, μελέτησαν 210 παιδιά  δίνοντας σε καθένα από αυτά ένα πιάτο πατατάκια, ένα πιάτο με λαχανικά, ένα πιάτο τυρί και ένα πιάτο με λαχανικά και τυρί ενώ παρακολουθούσαν κινούμενα σχέδια στην τηλεόραση.

Τα παιδιά ρωτήθηκαν σχετικά με τον βαθμό της πληρότητας πριν από το φαγητό και μετά την παρακολούθηση κινουμένων σχεδίων. Τα ευρήματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Pediatrics και οι συγγραφείς της μελέτης υποστηρίζουν πως αποδεικνύει  ότι τα παιδιά που έτρωγαν το συνδυασμό των λαχανικών και τυριών αισθάνονταν πιο χορτάτα από εκείνα που έτρωγαν πατατάκια.

Τα υπέρβαρα και παχύσαρκα παιδιά έτρωγαν 76% λιγότερες θερμίδες όταν τους δόθηκε τυρί και λαχανικά για σνακ, ενώ εκείνα που είχαν φυσιολογικό βάρος έτρωγαν 60% λιγότερες θερμίδες. Οι συγγραφείς της μελέτης κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο συνδυασμός λαχανικών και τυριού μπορεί να είναι ένα αποτελεσματικό μέσο για τη μείωση της θερμιδικής πρόσληψης των παιδιών κατά το λεγόμενο "τσιμπολόγημα".

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X