Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / H Tρόικα απειλεί με καθυστέρηση της δόσης

H Tρόικα απειλεί με καθυστέρηση της δόσης

Προετοιμασμένη για κάθε ενδεχόμενο, ακόμη και για καθυστέρηση στην καταβολή της επόμενης δόσης, φαίνεται να είναι η ελληνική κυβέρνηση.

Ανώτατος αξιωματούχος της Ευρωζώνης σε σημερινές του δηλώσεις στο πρακτορείο Reuters ανέφερε ότι η καταβολή της επόμενης δόσης του δανείου στήριξης προς την Ελλάδα ίσως "παγώσει" για τρεις μήνες, εκτός και αν η Αθήνα πείσει τους δανειστές ότι βρίσκεται στη σωστή τροχιά για την επίτευξη των στόχων στις μεταρρυθμίσεις.

"Εάν δεν ολοκληρώσουμε αυτήν την αξιολόγηση, δεν βλέπω εκταμίευση στην Ελλάδα για τους επόμενους τρεις μήνες" φέρεται να δήλωσε ο αξιωματούχος. Παράλληλα, σημείωσε ότι η χώρα δεν χρειάζεται το σύνολο της δόσης για τους επόμενους δύο μήνες, ενώ προσέθεσε ότι είναι πιθανό, αν σπάσει σε υπο-δόσεις, αυτές να εξαρτώνται από την εκπλήρωση προαπαιτούμενων δράσεων.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αναμένεται να αποφασίσουν για το θέμα αυτό τη Δευτέρα. Ο αξιωματούχος, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, είπε ότι, στο ακραίο σενάριο καθυστέρησης της δόσης της οικονομικής βοήθειας, η χώρα μπορεί να προχωρήσει σε αυξημένες εκδόσεις εντόκων γραμματίων.

"Δεν θα είναι και το τέλος του κόσμου" δήλωσε. "Θα αναγκαστούμε να κάνουμε αυξημένη έκδοση εντόκων γραμματίων, θα καθυστερήσουμε τις πληρωμές των ληξιπρόθεσμων και ίσως μας οδηγήσει και σε άλλες περικοπές πληρωμών. Η Αθήνα δεν τήρησε την προθεσμία του Ιουνίου για να θέσει σε κινητικότητα 12.500 δημόσιους υπαλλήλους, στο πλαίσιο της οποίας μετακινούνται σε άλλο πόστο ή αποχωρούν από το Δημόσιο εντός ενός έτους" πρόσθεσε.

Επιπλέον, σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του Υπουργείου Οικονομικών, "η χώρα δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της τρόικας για την κινητικότητα, όπως αυτές έχουν τεθεί".

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X