Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Θερμός Σεπτέμβρης στα σχολεία!
Θερμός Σεπτέμβρης στα σχολεία! thumbnail

Θερμός Σεπτέμβρης στα σχολεία!

Θερμό φθινόπωρο προαναγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί με απεργία διαρκείας -εφόσον η κυβέρνηση προχωρήσει σε διαθεσιμότητα και απολύσεις καθηγητών-, ενώ ετοιμάζονται και για καταλήψεις των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης. Η απόφαση πάρθηκε από το συνέδριο της ΟΛΜΕ και θα τεθεί σε ψηφοφορία από τις κατά τόπους ΕΛΜΕ, κατά τη διάρκεια των Γενικών τους Συνελεύσεων.

Οι εργασίες του συνεδρίου της ΟΛΜΕ ολοκληρώθηκαν χθες με αποχωρήσεις, διαφωνίες και απώλειες κυρίως για την παράταξη της ΠΑΣΚ, η οποία από 3 έδρες βρέθηκε με μία. Κερδισμένες είναι οι παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ (από 2 έδρες πήρε 3) και της Εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς (από 1 έδρα κατέκτησε 2), ενώ ΔΑΚΕ και ΠΑΜΕ δεν είχαν απώλεια δυνάμεων και παρέμειναν με 3 και 2 έδρες αντίστοιχα.

Από τις εργασίες του Συνεδρίου δεν έλειψαν οι αντιπαραθέσεις, με αποτέλεσμα οι σύνεδροι της ΠΑΣΚ και της ΔΑΚΕ ν’ αποχωρήσουν διότι διαφώνησαν με τη θέση των αριστερών παρατάξεων να έχει το συνέδριο της ΟΛΜΕ τη μορφή της «μονιμότητας», να συνεδριάζει δηλαδή διαρκώς και να λαμβάνει έκτακτες αποφάσεις για κινητοποιήσεις μέσα στο καλοκαίρι αλλά και με την έναρξη των σχολείων. Οι αποχωρήσαντες κατηγόρησαν την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ για πραξικοπηματικές ενέργειες και μεθοδεύσεις που διχάζουν τον κλάδο.

«Ενωμένοι» Μπορεί βέβαια οι παρατάξεις να συγκρούστηκαν για επιμέρους ζητήματα, όσον αφορά ωστόσο το θέμα των απολύσεων και της διαθεσιμότητας συμφώνησαν ότι ο κλάδος είναι ενωμένος γιατί «όλοι οι εκπαιδευτικοί είναι αναγκαίοι για την προαγωγή της δημόσιας και δωρεάν Παιδείας, για την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης του δημόσιου σχολείου, για την ουσιαστικότερη μόρφωση όλων των μαθητών και των μαθητριών μας».

Για κινητοποιήσεις ετοιμάζονται και οι εκπαιδευτικοί των ιδιωτικών σχολείων μετά την αιφνιδιαστική υπουργική απόφαση για αύξηση του ωραρίου τους.

Η ΟΙΕΛΕ αποφάσισε να προκηρυχθούν έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις την πρώτη εβδομάδα του Σεπτέμβρη σε πρωτοβάθμια σωματεία και παραρτήματα για την κήρυξη απεργίας σε περίπτωση που υπάρξει έστω και μία απόλυση από την εφαρμογή της αύξησης του ωραρίου.

Οπως υπογραμμίζει το συνδικαλιστικό σωματείο των ιδιωτικών εκπαιδευτικών «η πρωτοφανής αλλαγή της υπουργικής απόφασης για την αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών στην ιδιωτική εκπαίδευση ύστερα από παρέμβαση ισχυρών εξωθεσμικών παραγόντων εν μια νυκτί κι ενώ είχε κοινοποιηθεί το προηγούμενο κείμενό της στην ΟΙΕΛΕ με υπουργική υπογραφή και είχε σταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση σε ΦΕΚ προκάλεσε οργή και αγανάκτηση στο σύνολο του κλάδου.

Πηγή: Το Έθνος

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X